Bağdat'taki İsveç Büyükelçiliği basıldı, Başbakan Kristersson'dan 'sükunet' çağrısı geldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Bağdat'taki İsveç Büyükelçiliği basıldı, Başbakan Kristersson'dan 'sükunet' çağrısı geldi

DÜNYA Haberleri

Stockholm'de bir eylemcinin Kur'an-ı Kerim ve Irak bayrağı yakmasının ardından Bağdatlı Müslümanlar İsveç Büyükelçiliğini bastı. İsveç Başbakanı Kristersson basın toplantısında sükunet çağrısında bulundu. Yerel gazeteye konuşan eylemci ise 10 gün içinde Kur'an-ı Kerim'i tekrar yakma planı olduğunu söyledi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de bir eylemcinin Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'i yakmasına tepki olarak Irak'ın başkenti Bağdat'taki İsveç Büyükelçiliğinin basılmasının ardından İsveç Başbakanı Ulf Kristersson cuma günü düzenlediği basın toplantısında sükunet çağrısında bulundu.

TT haber ajansının Kristersson'dan aktardığına göre; Kristersson, "İnsanların başka ülkelerdeki İsveç elçiliklerine yasadışı yollardan girmesinin kabul edilemez olduğu açıktır" dedi. "Ayrıca burada, İsveç'te daha sakin olmamız gerektiğini düşünüyorum. Güvenlik durumu ciddi ve diğer insanları rencide etmek için hiçbir neden yok" dedi.

10 GÜN İÇİNDE TERKAR KURAN YAKMAYI PLANLIYOR

Yerel gazete Expressen'a konuşan 37 yaşındaki göçmen eylemci ise, "Polis [Kur'an'ın] yakılmasının nefret suçu olup olmadığını soruşturma hakkına sahiptir. Bu bir nefret suçu ya da herhangi bir gruba karşı kışkırtma değil; ben onlara genellikle 'sevgili' Müslümanlar diye hitap ediyorum" dedi.

Böyle bir başka gösteri planladığını da sözlerine ekledi ve şu ifadeleri kullandı: "On gün içinde Stockholm'deki Irak Büyükelçiliği önünde Irak bayrağını ve Kur'an-ı Kerim'i yakacağım."

NE OLMUŞTU?

Çarşamba günü Stockholm'ün Medborgarplatsen Meydanı'nda polisin izin verdiği bir gösteride Irak asıllı bir eylemci Kur'an-ı Kerim sayfalarını yırtıp ateşe verdi. Irak bayrağını da yırtan eyleminin ardından hükümet, gösteriyi düzenleyenlere nifak sokmak ve yangın çıkarmak suçlarından ön soruşturma başlattı. 

Dünyanın dört bir yanında Kurban Bayramı kutlanırken gerçekleşen olay birçok ülkedeki Müslümanları da ayaklandırdı ve karşı eylem başladı. Iraklı Müslümanlar İsveç Büyükelçiliğini bastı. (Kaynak: TASS)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...