Cezayir'de orman yangınları devam ediyor: Can kaybı 34'e yükseldi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cezayir'de orman yangınları devam ediyor: Can kaybı 34'e yükseldi

DÜNYA Haberleri

Cezayir'de 16 eyalette devam eden orman yangınları nedeniyle ölü sayısı artıyor. Cezayir Savunma ve İçişleri Bakanlıkları, ülkeyi etkisi altına alan yangınlarda şu ana kadar 10'u asker 34 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Cezayir İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde devam eden orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısının 34’e yükseldiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, ülkedeki 16 kentte meydana gelen orman yangınlarında 9 sivilin daha hayatını kaybettiği, böylece yaşamını yitirenlerin sayısının 34’e yükseldiği belirtildi.

Açıklamada, yangın söndürme çalışmalarının havadan ve karadan devam ettiği vurgulandı.

Cezayir'in kuzey kentlerinde dün başlayan orman yangınlarıyla mücadele, 48 dereceyi geçen sıcak hava dalgası ve sıcak rüzgarların da etkisiyle giderek zorlaşıyor.

Savunma ve İçişleri Bakanlıkları tarafından bugün yapılan açıklamalarda, ülkenin çeşitli kentlerinde çıkan orman yangınlarında 10’u asker olmak üzere 25 kişinin hayatını kaybettiği, 25’i asker 51 kişinin de yaralandığı belirtilmişti.

CEZAYİR'DE KIRMIZI ALARM VERİLDİ

Meteoroloji Kurumu dün mevcut sıcak hava dalgasına ilişkin alarm seviyesini turuncudan kırmızıya yükseltmiş ve ülkede hava sıcaklığının 48 dereceyi aştığı ağır iklim koşulları yaşandığını kaydetmişti.

Cezayir makamları, haftalardır devam eden sıcak hava dalgasının orman yangınlarına neden olabileceği endişesiyle yüksek alarm durumunun etkinleştirildiğini bildirmişti.

Ülke yaklaşık bir aydır, başkentte 48 derece, diğer bölgelerde de 50 dereceye ulaşan rekor sıcaklıklara tanık oluyor.

Cezayir’de orman yangınlarına 7 bin 500 itfaiyeci ile müdahale sürüyor. Yetkililer, yangınların çıkış nedenini belirlemek için adli soruşturma başlattı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İHA - AA

 

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...