Eski çalışanı, Starbucks'ı mahkum etti: 25,6 milyon dolar tazminat alacak

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Eski çalışanı, Starbucks'ı mahkum etti: 25,6 milyon dolar tazminat alacak

DÜNYA Haberleri

Dünyanın en büyük kahve zinciri olan Starbucks, haksız yere işten çıkarıldığını iddia eden eski bir yöneticisi tarafından davalık edildi. Beş yıl süren davayı firma kaybetti. Starbcuks, eski çalışanına 25,6 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks, ABD'de rekor bir tazminata mahkum edildi. Starbucks'ı bu cezaya çarptıran olay, Nisan 2018'de yaşandı. 

Philadelphia'daki bir mağaza müdürü, hiçbir şey sipariş etmeden oturan iki siyahi için polisi aradı ve bu kişilerin tutuklanmasına sebep oldu. Söz konusu hadise sonrasında şubenin önünde protestolar başladı. Olay sosyal medyada da geniş tepkiye yol açtı. Bu durum üzerine Starbucks, ABD genelindeki 8 binden fazla şubesini "ırkçılık önyargı eğitimi" için yarım günlüğüne kapattı.

DAVADA KARAR ÇIKTI

Şirketin eski bir bölge müdürü olan Shannon Phillips, olayın ardından kendisinin ve diğer beyaz çalışanların haksız yere cezalandırıldığı iddiasıyla mahkemeye başvurdu. Beş senedir süren dava bugün sonuçlandı.

JÜRİ, ŞUBE MÜDÜRÜNÜ HAKLI BULDU

New Jersey'deki jüri, tutuklamalarla ilgilisi bulunmayan Phillips'in kovulmasının federal ve eyalet düzeyindeki ayrımcılıkla mücadele yasalarına aykırı gerçekleştiğine karar verdi. Böylelikle Phillips, zararını telafi edecek 600 bin doların yanı sıra, 25 milyon dolar da manevi tazminat kazandı.

"ŞİRKET KURBAN ARADI"

Davacının avukatı, şirketin öfkeyi yatıştırmak ve harekete geçtiğini göstermek için "kurbanlık bir koyun" aradığını söyledi. Starbucks ise şirketin bir kriz sırasında "güç ve kararlılık" geçmişine sahip birine ihtiyacı olduğunu savunarak suçlamaları kabul etmedi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...