Filistin Büyükelçiliği, Mahmud Abbas'ın "Uygur Türkleri" sözlerini yalanladı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Filistin Büyükelçiliği, Mahmud Abbas'ın "Uygur Türkleri" sözlerini yalanladı

DÜNYA Haberleri

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Çin ziyareti sırasında Uygur Türklerini hedef aldığı iddia edilmişti. Abbas'ın "Uygur meselesi bir insan hakları meselesi değildir. Bu, Çin’in terörizm, aşırılık ve ayrılıkçılıkla mücadelesidir" dediği aktarılmıştı. Konuyla ilgili Filistin Devleti'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yalanlama geldi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas,13 Haziran'da Çin lideri Şi Cinping’in özel davetiyle Pekin’e gitti. Abbas burada, Cinping ve kurmayları ile görüşmeler gerçekleştirdi. Mahmud Abbas, iki gün sonra yaptığı konuşmada "Çin ve Filistin yakın dosttur" dedi.

Abbas'ın Çin'in Uygur Türklerine uyguladığı politikaya ilişkin ise "Bazılarının gündeme getirdiği Uygur meselesi bir insan hakları meselesi değildir. Bu, Çin’in terörizm, aşırılık ve ayrılıkçılıkla mücadelesidir. Filistin hükümeti, Çin’in bu mücadelesini her zaman destekliyor. Filistin her zaman Çin’e inandı" yorumunda bulunduğu iddia edildi.

Bu sözler tepkilere yol açtı. Ancak Filistin Devleti'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Abbas'ın Uygur Türkleri ile ilgili herhangi bir söz söylemediği belirtildi.

"UYGUR AZINLIĞI HAKKINDA HİÇBİR AÇIKLAMA YAPILMADI"

Elçilik, şunları kaydeti: Filistin Devleti Ankara Büyükelçiliği Türkiye'nin tüm basın-yayın kuruluşlarına saygılarını sunar. Büyükelçilik, sosyal medya ve bazı Türk basın kuruluşlarında, Çin ziyareti sırasında Uygur Müslümanlarıyla ilgili Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmud Abbas'a ait olduğu iddia edilen açıklamalarla ilgili yürütülen haksız kampanyayı yakından takip etmiştir. Bunun üzerine büyükelçilik, Sayın Başkan Mahmud Abbas ve heyetindeki hiç bir kişinin Çin ziyaretleri öncesinde, sırasında ve sonrasında Uygur azınlığı ile ilgili doğrudan bir açıklama yapmadıklarını vurgular. Başkan Abbas, Çin Başkanı ve diğer Çinli yetkililerle konuşmasında, birleşik Çin ilkesi, Tayvan ve Hong Kong duruşu ve insan hakları konularının siyasallaştırılmaması gerektiğini aktardı. Dolayısıyla Başkan Abbas, kendisinin yokluğunda veya varlığında başka tarafların yaptığı hiç bir açıklamadan sorumlu değildir. Bu nedenle ve hukuki sorumluluğu olması açısından bilgi aktarımında dikkat edilmesi, Dezenformasyon ve yanlış haberler üzerine inşa edilmemesi gerekiyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...