G7'den Rus varlıklarını dondurma kararı! Ukrayna'ya verilen ‘zarar’ telafi edilinceye kadar...

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
G7'den Rus varlıklarını dondurma kararı! Ukrayna'ya verilen ‘zarar’ telafi edilinceye kadar...

Dünya Haberleri  / Türkiye Gazetesi

G7 ülkelerinden Rusya'ya yeni yaptırım kararı geldi. Ukrayna'dan video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıda Ukrayna'ya verilen ‘zarar’ telafi edilinceye kadar Rus varlıklarının dondurulması kararı aldı.

ABD, Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, Japonya ve Kanada'dan oluşan G7 ülkelerinden Rusya'ya yaptırım kararı. G7 ülkeleri, Ukrayna'ya verilen ‘zarar’ telafi edilinceye kadar Rus varlıklarının dondurulması kararı aldı.

UKRAYNA'NIN ZARARI TELAFİ EDİLİNCEYE KADAR

G7 Dönem Başkanlığını 2024 boyunca üstlenen İtalya'nın Başbakanı Meloni, kendi dönem başkanlığındaki ilk liderler görüşmesini video konferans yoluyla Rusya-Ukrayna Savaşı'nın 2. yıl dönümünde Ukrayna'da gerçekleştirdi.

G7 ülkelerinin liderleri yayınladıkları ortak bildiride, Ukrayna'ya verilen ‘zarar’ telafi edilinceye kadar Rusya'nın devlet varlıklarının dondurulacağını belirtti.

G7'den Rus varlıklarını dondurma kararı! Ukrayna'ya verilen ‘zarar’ telafi edilinceye kadar... - 1. Resim

Bildiride, “Hukuk sistemlerimiz uyarınca Rusya, Ukrayna'ya verdiği zararın bedelini ödeyinceye kadar yetki alanlarımızdaki Rus devlet varlıklarının dondurulacağını teyit ediyoruz” denildi.

Ayrıca G7 liderlerinin, AB'nin dondurulmuş Rus varlıkların ilgili mevzuatla bağlantılı olarak kullanılmasını sağlamaya yönelik yasal adımlarını memnuniyetle karşıladığı kaydedildi.

ZELENSKY: "SİZE GÜVENİYORUZ"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, G7 Liderler Zirvesi'nde konuştu. Videokonferans yöntemiyle G7 liderlerine seslenen Zelensky, "Gökyüzümüzü korumak ve karada ordumuzu güçlendirmek için neye ihtiyacımız olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Hepsine zamanında ihtiyacımız olduğunun farkındasınız ve size güveniyoruz" dedi.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...