CANLI ANLATIM

Gazze'de son durum... Can kaybı 33 bini aştı

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:

Dünya Haberleri  / Ajanslar

İsrail, Gazze'de Batılı yardım kuruluşu World Central Kitchen'a (WCK) yönelik saldırısında 7 görevlinin ölümüne neden olmuştu. Düzenlenen saldırıya dünyadan peş peşe tepkiler yağdı. İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, "Çok açık olmak istiyorum: Bu saldırı, WCK yardım çalışanlarına zarar verme niyetiyle gerçekleştirilmedi. Bu bir yanlışlık sonucu oldu" açıklamasında bulunarak, saldırıdan pişmanlık duyduklarını ifade etti. Gazze'de can kaybı ise 33 bini aştı. İşte dakika dakika Gazze'de yaşananlar

Canlı Anlatım Özeti
  • CAN KAYBI 33 BİNİ AŞTI
  • FİLİSTİN: BMGK'Yİ İSRAİL'E YAPTIRIM UYGULAMAYA ÇAĞIRIYORUZ
  • BM RAPORTÖRÜ'NDEN İSRAİL'E SİLAH AMBARGOSU ÇAĞRISI!
  • BM: İSRAİL DÜNYA MERKEZİ MUTFAĞI ÇALIŞANLARINI KASTEN ÖLDÜRDÜ
  • ÖLDÜRÜLEN GAZETECİ SAYISI 140'A YÜKSELDİ
  • CAN KAYBI 33 BİNE YAKLAŞTI
  • İSRAİLLİ HUKUKÇUDAN ALMANYA'YA "SUÇ ORTAKLIĞI" TEPKİSİ
  • İSRAİL LÜBNAN'I VURUYOR
  • İSRAİL ŞİFA'YI YERLE BİR ETTİ: JAPONYA'DAN DÜNYAYA GAZZE ÇAĞRISI
  • ABD, İSRAİL'İN REFAH'I TAHLİYE PLANINA KARŞI ÇIKTI
  • SUUDİ ARABİSTAN VE İSPANYA'DAN ATEŞKES İÇİN İSRAİL'E BASKI ÇAĞRISI
  • İSRAİL, BATILI YARDIM KURULUŞUNDAN ÖZÜR DİLEDİ
  • İSRAİLLİ NETANYAHU PROTESTOCULARINA POLİS MÜDAHALESİ

03.04.2024 18:29

CAN KAYBI 33 BİNİ AŞTI

03.04.2024 17:15

FİLİSTİN: BMGK'Yİ İSRAİL'E YAPTIRIM UYGULAMAYA ÇAĞIRIYORUZ

03.04.2024 13:07

BM RAPORTÖRÜ'NDEN İSRAİL'E SİLAH AMBARGOSU ÇAĞRISI!

BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, İsrail'e karşı somut adımlar atılması gerektiğini dile getirerek, Tel Aviv'e silah ambargosunun yanı sıra ekonomik, siyasi ve diplomatik yaptırım uygulanması çağrısında bulundu.

Albanese, İsrail saldırıları nedeniyle yaşananların Gazze'nin gerçeği olduğuna ve oluşan yıkımın izlerinin gelecek nesilleri de etkileyeceğine dikkati çekti.


03.04.2024 12:13

BM: İSRAİL DÜNYA MERKEZİ MUTFAĞI ÇALIŞANLARINI KASTEN ÖLDÜRDÜ

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in saldırı düzenlediği Gazze'de yardım kuruluşu Dünya Merkezi Mutfağı (World Central Kitchen-WCK) çalışanlarını kasten öldürdüğünü duyurdu.

BM Özel Raportörü Francesca Albanese, X hesabı üzerinden konuya ilişkin, "İsrail'in nasıl çalıştığını bildiğim için benim değerlendirmem, İsrail güçlerinin bağışçıların geri çekilmesi ve Gazze'deki sivillerin sessizce aç kalmaya devam edebilmesi için WCK çalışanlarını kasten öldürdüğü yönünde." açıklamasında bulundu.


03.04.2024 12:06

ÖLDÜRÜLEN GAZETECİ SAYISI 140'A YÜKSELDİ 

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 2 gazeteci daha hayatını kaybetti.


03.04.2024 11:42

CAN KAYBI 33 BİNE YAKLAŞTI

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda toplam can kaybı sayısı 32 bin 975’e yükseldi. Birleşmiş Milletler, Gazze’de 2 yaşın altındaki her 3 çocuktan 1'inin akut yetersiz beslenme sorunu yaşadığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından yapılan açıklamada, kuruluşun her ay Gazze’deki 1.45 milyon kişiye gıda yardımı sağladığı ancak kıtlık yaşanmasının beklendiği, bu nedenle ateşkes yapılması gerektiği kaydedildi. Yetersiz beslenen çocuk sayısının rekor hızla arttığı vurgulanan açıklamada, 2 yaşın altındaki her 3 çocuktan 1'inin akut yetersiz beslenme sorunu yaşadığı ifade edildi.

Gazze'de son durum... İsrail, son katliamın ardından özür diledi - 1. Resim

 


03.04.2024 11:01

İSRAİLLİ HUKUKÇUDAN ALMANYA'YA "SUÇ ORTAKLIĞI" TEPKİSİ

İsrailli uluslararası hukuk uzmanı Prof. Dr. Neve Gordon, Almanya'nın İsrail'e silah sağlamaya devam ederek Gazze'de işlenen insanlığa karşı suçlar ve savaş suçlarına ortak olduğu uyarısında bulundu. 

Gordon, "Almanya'nın, insanlığa karşı suç işleyen, soykırım yapan ya da 1949 Cenevre Sözleşmesi'ni ağır bir şekilde ihlal eden taraflara silah yardımı yapılmasına izin vermeyen Silah Ticareti Antlaşması'nı imzaladığını unutmamak gerekir. Almanya, İsrail ile silah ticaretine devam ederek ve İsrail'e silah göndererek bu suçların ortağı haline gelmiştir." açıklamasında bulundu.


03.04.2024 09:46

İSRAİL LÜBNAN'I VURUYOR

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan habere göre, İsrail ordusu topçu atışı ve "Merkava" tipi tanklarla sınır bölgesinde bulunan beldelere saldırı düzenledi.

İsrail'in Lübnan'ın sınır bölgelerine yönelik yoğun saldırıları devam ediyor.


03.04.2024 07:15

İSRAİL ŞİFA'YI YERLE BİR ETTİ: JAPONYA'DAN DÜNYAYA GAZZE ÇAĞRISI

Japonya Dışişleri Bakanlığı, Şifa Hastanesi'ndeki yıkıma yönelik açıklamada bulunarak, "Masum sivilleri kapsayan bir saldırı, uluslararası insancıl hukukun temel ilkelerini ihlal eder." değerlendirmesinde bulunuldu.

Dışişleri'nden yapılan açıklamada, Japonya'nın, İsrail dahil tüm taraflar için uluslararası hukuka uyulması talebini sürdüreceği vurgulandı.

Japonya Dışişleri Bakanı Kamikava Yoko da, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'da yeni konut inşa etme ve arazilere el koyma kararlarının, iki devletli çözüme zarar verdiğini söyledi.

Gazze'de son durum... İsrail, son katliamın ardından özür diledi - 2. Resim


03.04.2024 03:24

ABD, İSRAİL'İN REFAH'I TAHLİYE PLANINA KARŞI ÇIKTI

İsrail'in Kanal 12 televizyonunda yer alan habere göre, Gazze'nin güneyindeki Refah'tan Filistinlilerin tahliye edilmesi planına ABD'den tepki geldi. 

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile İsrail Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ve Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi'nin de bulunduğu iki ülkenin yetkilileri, Washington yönetiminin İsrail'in Refah'a kara saldırısı yerine alternatif önerilerinin ele alındığı çevrim içi toplantı düzenledi.

Toplantıda Blinken ve Sullivan, İsrail'in Refah'ı tahliye ve işgal planını kabul etmedi. Blinken alaycı bir dille, "İnsani yardım ulaştırma konusundaki çalışmalarınızın hızına göre Refah'ı boşaltmak 4 ay sürecek." derken, Sullivan da "Eğer (savaşın) ertesi günü için organize bir plan yoksa ne Refah ne de başka hiçbir şey Hamas'ı parçalama yönünde ilerlemenize yardımcı olamaz." sözlerine yer verdi.

Toplantının sonunda Beyaz Saray adına yayımlanan ortak açıklamada, İsrail'in, Refah'a kara saldırısına ilişkin ABD'nin kaygılarını dikkate alacağı belirtildi.

Gazze'de son durum... İsrail, son katliamın ardından özür diledi - 3. Resim


03.04.2024 02:03

SUUDİ ARABİSTAN VE İSPANYA'DAN ATEŞKES İÇİN İSRAİL'E BASKI ÇAĞRISI

Suudi Arabistan ve İspanya, 7 Ekim 2023'ten bu yana sürdürdüğü Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurması için İsrail'e baskı yapılması çağrısında bulundu.

İki ülke arasında gerçekleşen görüşmede, uluslararası toplumun "Gazze'ye yönelik savaşını durdurması, uluslararası yasalara uyması ve insani yardımın gecikmeden Gazze'ye girmesine izin vermesi yönünde" İsrail'e baskı yapma rolünü oynamasının önemi vurgulandı.


03.04.2024 01:38

İSRAİL, BATILI YARDIM KURULUŞUNDAN ÖZÜR DİLEDİ

World Central Kitchen (WCK) adlı sivil toplum kuruluşu gönüllüleri Gazze’de açlıktan ölmek üzere olan sivillere yiyecek dağıtımından dönerken İsrail ordusu tarafından vurulmuştu. Düzenlenen saldırıda 7 WCK görevlisi hayatını kaybetmişti.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, yardım konvoyuna düzenlenen saldırıdan pişmanlık duydukların ifade etti.

Halevi, video açıklamasında, "Çok açık olmak istiyorum: Bu saldırı, WCK yardım çalışanlarına zarar verme niyetiyle gerçekleştirilmedi. Bu bir yanlışlık sonucu oldu. Çok karmaşık şartların olduğu bir savaştayız. Olmamalıydı." dedi.

İsrail'in Batılı yardım konvoyuna yönelik saldırısına dünyadan tepki yağmıştı.


03.04.2024 00:40 

İSRAİLLİ NETANYAHU PROTESTOCULARINA POLİS MÜDAHALESİ

Gazze'de İsrailli esirlerin getirilmesi için Hamas ile anlaşma imzalanması talebiyle İsrail Meclisi önündeki çadırlarda kalmaya devam eden hükümet karşıtı grupların, Netanyahu'nun Gazze Caddesi'ndeki konutuna yürüyüş çağrısına binlerce kişi katıldı. Netanyahu ve hükümet karşıtı slogan atan, davul ve düdükler çalan protestocuların yürüdüğü yollara polis barikatları kuruldu.

Meşaleler taşıyan protestoculardan biri Gazze Caddesi'nde atlı birliklerin de bulunduğu yerde polise yanan meşale fırlattı. Polis, Netanyahu'nun evinin önündeki bariyerleri aşmayı başaran Gazze'deki İsrailli esirlerden Yoram Metzger'in gelini Ayala Metzger'in de aralarında bulunduğu bazı protestocuları yerde sürükledi.


Yer: Gazze

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...