İran'dan İsrail'e ambargo çağrısı: Petrol vermeyelim

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
İran'dan İsrail'e ambargo çağrısı: Petrol vermeyelim

DÜNYA Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

İran, Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sebebiyle İsrail’e yönelik geniş çaplı ambargo uygulanması çağrısında bulundu. Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, “İsrail’e her türlü petrol ihracatı sonlandırılmalı” dedi.

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail ordusu saldırıya "Demir Kılıçlar" operasyonu ile karşılık verdi. O günden bu yana İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne bombalar yağdı. Çatışmaların 11'inci günü en kanlı saldırıya sahne oldu. İsrail ordusu hedefine aldığı El-Ehli Baptist Hastanesini bombaladı. Saldırıda çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan yüzlerce insan hayatını kaybetti. Tüm dünyadan tepkiler peş peşe gelirken İsrail ordusu saldırılarında durmaksızın devam etti. İsrail son olarak Gazze'de bir cami ve mülteci kampına saldırdı. İlk bilgiler arasında çok sayıda ölü ve yaralı olduğu yer aldı. İran, Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar nedeniyle İsrail’e yönelik geniş çaplı ambargo uygulanması çağrısında bulundu.

"GAZZE ABLUKASI KALDIRILMALI"

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) olağanüstü toplantısı için bulunduğu Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Abdullahiyan, İsrail’in saldırıları karşısında güçlü bir bildiri yayımlanması gerektiğini belirterek bu bildiride, “Siyonist İsrail rejiminin Gazze halkına yönelik soykırım yaptığı ve Gazze ablukasının kaldırılması gerektiği vurgulanmalıdır” dedi.

Abdullahiyan, “Bildiride, mazlum Gazze halkının zorla şehirlerinden çıkartılması kınanmalıdır. Ben bu konuyu bugün İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri ve toplantıda bulunan dışişleri bakanları ile görüştüm ve görüşmemizde onlara siyonist rejimin saldırıları karşısında harekete geçilmesi gerektiğini vurguladım” ifadelerini kullandı.

"PETROL İHRACATINI SONLANDIRALIM"

Siyonist rejim karşısında atılacak eylemler konusunda konuşan Abdullahiyan, İsrail’e yönelik geniş çaplı ambargo uygulanması gerektiğini söyleyerek, “Bu konuda İslam ülkelerinin göstereceği en açık eylem siyonist İsrail rejimi ile ilişkilerin acil bir şekilde kesilmesidir. Siyonist rejimin büyükelçilerinin bu ülkelerden kovulması, bu rejime her türlü petrol ihracatının sonlandırılması ve aynı şekilde İslam ülkeleri ile bu rejim arasındaki tüm projelerin ve anlaşmaların durdurulması gereklidir” dedi.

"ÇOCUK KATİLİ BU REJİMİN SUÇLARINA DERHAL SON VERİLMELİ"

Siyonist rejimin Gazze halkına karşı işlediği savaş suçlarının durdurulması için derhal ateşkes sağlanması konusunda mutabakata vardıklarını belirten Abdullahiyan, "Bugün Cidde'de bulunan İslam ülkelerinin dışişleri bakanlarının, Siyonist rejimin Gazze halkına karşı işlediği suçları durdurmak için güçlü bir karar vermesini ve çocuk katili bu rejimin suçlarına derhal son verildiğini göreceğimizi umuyoruz” dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...