İsrail ordusu Gazze Limanı'ndaki Türk anıtını bombaladı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı - Haber Merkezi
- Güncelleme:
İsrail ordusu Gazze Limanı'ndaki Türk anıtını bombaladı

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı - Haber Merkezi

İsrail donanmasının Gazze'ye yardım için giden Mavi Marmara gemisine düzenlediği baskında hayatını kaybedenlerin anısına Gazze Limanı'nda yapılan anıt, İsrail ordusu tarafından vuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada "Gönlüm ferah, açık olarak diyorum ki İsrail bir terör devletidir. Netanyahu gidicidir" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın bu sözlerine çıldıran İsrail Başbakanı Netanyahu, "Erdoğan, İsrail'i terör devleti olarak adlandırıyor ancak terör örgütü Hamas'ı destekliyor. Kendisi Türkiye sınırları içindeki Türk köylerini bombaladı." şeklinde bir açıklamada bulundu. Dışişleri Bakanlığı'ndan, Netanyahu'nun küstah açıklamalarına anında cevap geldi. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada "Gerçeklerin dile getirilmesinden rahatsız olan Netenyahu'nun, Sayın Cumhurbaşkanımız hakkındaki asılsız iftiraları, kendi suçlarını örtemeyecektir. Katliamlarla tarihin kara sayfalarına girmiş İsrailli yetkililerin hukuktan söz etmeye hakları yoktur" ifadeleri yer aldı. Bu gelişmelerin ardından işgal ordusu, Gazze Limanı'nda Mavi Marmara Şehitleri Anıtı'nı bombaladı. 

İSRAİL TÜRK ANITINI YIKTI

İsrail ordusundan konuya ilişkin açıklama yapıldı. Gazze Limanı'nın ele geçirildiği belirtilen açıklamada, Mavi Marmara olayları anısına yapılan anıtın yıkıldığı belirtildi. Limanın kontrolünü ele geçiren askerlerin bazılarının Mavi Marmara olayında da bulunduğuna işaret edilen açıklamada, "Zırhlı kuvvetler ve özel birlikler Gazze Limanının kontrolünü ele geçirdi, 10 tünel ve 4 bina yıkıldı." denildi.

Açıklamada, daha önce Hamas'ın kontrolünde olan limanda 10 Filistinlinin öldürüldüğü kaydedildi.

İSRAİL ASKERLERİ LİMANDA BAYRAK AÇTI

Öte yandan İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee de X platformunda, "Hamas'ın saldırı amacıyla kullandığını" iddia ettiği Gazze Limanı'nda 3 askerin İsrail bayrağı açtığı bir fotoğrafı paylaştı.

Filistin tarafından ise henüz olaya ilişkin açıklama yapmadı.

İsrail, 31 Mayıs 2010'da Gazze'ye insani yardım götüren ve "Rotamız Filistin, Yükümüz Özgürlük" sloganıyla yola çıkan Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda düzenlediği baskında 9 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti. Yaralananlardan biri de daha sonra hayatını kaybetmişti. 



Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı - Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...