Gazze’deki parlamento binası işgal edildi! Askerler İsrail bayrağı ile poz verdi

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Gazze’deki parlamento binası işgal edildi! Askerler İsrail bayrağı ile poz verdi

DÜNYA Haberleri  / Anadolu Ajansı

İsrail ordusu, 38 gündür aralıksız olarak havadan ve karadan saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’ndeki parlamento binasını işgal etti.

İsrail, Hamas'ın saldırılarını bahane ederek 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne havadan, karadan ve denizden saldırılar düzenliyor. İşgal güçleri sivil ayırt etmeksizin hedefine aldığı yerleri aralıksız olarak bombalıyor. Gazze'de 40 bini aşkın bina enkaz yığına dönerken altında kalan binlerce insan hayatını kaybetti. 38 gündür topyekün abluka altında olan Gazze'de İsrail askerleri son olarak parlamento binası işgal etti. İsrail devlet televizyonu KAN, askerlerinin Gazze'deki Filistin Parlamentosu binasında bulunduklarını gösteren bir fotoğraf paylaştı.

İSRAİL BAYRAĞI İLE POZ VERDİLER

Fotoğrafta, İsrail ordusunun Golani Tugayı askerlerinin, parlamento salonunda İsrail bayrakları ile poz verdiği görüldü.

Filistin'de son genel seçim 2006'da yapılmıştı ve Hamas seçimden zaferle çıkmıştı. 2005'te yapılan ve Hamas'ın katılmadığı devlet başkanlığı seçimlerini ise Mahmud Abbas kazanmıştı.

Hamas, 2006 seçimlerinde 132 sandalyeli Filistin Parlamentosunda 76 sandalye kazanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...