Kanada Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait Chinook helikopteri düştü: 2 ölü, 2 yaralı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kanada Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait Chinook helikopteri düştü: 2 ölü, 2 yaralı

DÜNYA Haberleri

Kanada'da eğitim uçuşu için havalanan askeri helikopter, Ottawa Nehri'ne düştü. Helikopterde bulunan 2 askerin cansız bedenine ulaşıldı, 2 asker ise yaralı olarak kurtarıldı. Kaza sonrası bölgede bulunan bir kasabaya su akışı durduruldu.

Kanada Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne ait Chinook tipi askeri helikopter, yerel saatle 00.10 sularında düştü. Ardından Ontario eyaletinde yer alan Petawawa'daki askerin üssün yakınında Ottawa Nehri'nde arama kurtarma çalışması başlatıldı. 

TRUDEAU: KAPSAMLI BİR SORUŞTURMA YÜRÜTÜLECEK

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, olayla ilgili yaptığı açıklamada, helikopterde bulunan 2 askerin hayatını kaybettiğini, 2 askerin ise yaralı olarak kurtarıldığını duyurdu. Trudeau, kazayla ilgili kapsamlı bir soruşturma yürütüleceğini söyledi. Askeri yetkililer ise helikopterin eğitim uçuşusu sırasında düştüğünü, kazanın sebebinin ise araştırıldığını aktardı.

YEREL HALK SUSUZ KALDI

Öte yandan, tedbir amacıyla nehirdeki su arıtma tesisine su akışı durdurulunca yakınlardaki Petawawa kasabası sakinleri zor durumda kaldı. Ayrıca bölgede bahçe sulamak da yasaklandı. Petawawa'nın bayındırlık işleri müdürü John Felix, kasabada su krizinin 4 gün sürebileceğini söyledi. Felix "Nehrin temizlendiğinden ve artık hazır olduğumuzdan emin olana kadar su akışı sağlanmayacak" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...