Kayıp denizaltı Titan'da 40 saatlik oksijen kaldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Kayıp denizaltı Titan'da 40 saatlik oksijen kaldı

DÜNYA Haberleri

Atlantik Okyanusu'ndaki Titanic enkazını araştırmak için denizaltı ile dibe dalan iş adamlarından hala haber alınamadı. Titan adlı denizaltında 40 saatlik oksijen kalırken ABD'li ve Kanadalı arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

İngiliz milyarder Hamish Harding (58), Fransız kaşif Paul-Henry Nargeolet (77), OceanGate Expeditions'ın CEO'su ve kurucusu Stockton Rush, Pakistan asıllı İngiliz iş adamı Shahzada Dawood (48) hep birlikte bir maceraya atıldı. Meraklı bu dört kişi, bir denizaltına binip Atlantik Okyanusu’na açıldı. Dawood, bu yolculukta 19 yaşındakli oğlu Suleman Dawood'u da yanına aldı.

Kayıp denizaltı Titan'da 40 saatlik oksijen kaldı

PAZAR GÜNÜNDE BU YANA HABER YOK

Kaşifler, Kanada’nın Newfoundland kıyılarının yaklaşık 600 kilometre uzaklığındaki Titanik’in enkazını açıklamak için dibe daldı ve bir daha da çıkamadı. "Titan" adındaki denizaltından sinyal kesilince ABD ve Kanada sahil güvenlikleri harekete geçti. Pazar gününden bu yana gece gündüz aranan Titan'a hala ulaşılamadı.

Kayıp denizaltı Titan'da 40 saatlik oksijen kaldı

"EYALETTEN BÜYÜK BİR ALANDA ARANIYORLAR"

Zaman gittikçe daralırken yetkililer son durumu paylaştı. Yapılan açıklamada "Denizaltı ile iletişim dalış başladıktan 1 saat 45 dakika sonra kesildi. ABD'nin Connecticut eyaletinden daha büyük olan 7 bin 600 mil karelik bir alanda arama yapılıyor. Denizaltıda yaklaşık 40 saatlik oksijen kaldı. Sahil güvenlik denizaltının bilinen son konumuna uzaktan kumandalı araç ile dalış başlattı. Eğer yeri tespit edilirse kurtarma planları üzerinde çalışılacağız" denildi.

Kayıp denizaltı Titan'da 40 saatlik oksijen kaldı

TİTANİK'İN HİKAYESİ

Zamanının en büyük yolcu gemisi olan Titanik, 1912'de İngiltere'nin Southampton Limanı'ndan ABD'nin New York kentine doğru yola çıktı. İçinde seçkin insanların bulunduğu dev gemi, bir buzdağına çarparak battı. 2.200 yolcu ve mürettebattan en az 1.500'ü hayatını kaybetti. Filmi dahi yapılan Titanik'in enkazı 1985'te keşfedilmesinden bu yana kapsamlı şekilde araştırılıyor. 

Kayıp denizaltı Titan'da 40 saatlik oksijen kaldı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...