Ölü balinanın bağırsağından çıkan taşın değeri dudak uçuklattı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ölü balinanın bağırsağından çıkan taşın değeri dudak uçuklattı

DÜNYA Haberleri

Kanarya Adaları'nda bulunan ölü balinanın bağırsağından 500 bin euro değerinde akamber taşı çıktı. Balina kusmuğu olarak da bilinen bu taş kulağa mide bulandırıcı gelse de değeri tam 14 milyon TL ediyor.

Las Palmas Üniversitesi'ndeki Hayvan Sağlığı ve Gıda Güvenliği Enstitüsü Başkanı Antonio Fernandez Rodriguez, ekibiyle beraber Kanarya Adaları'nda bulunan ölü bir balinanın ölüm nedenini araştırmaya başladı. 

Sindirim probleminden şüphelenilerek yapılan incelemede balinanın bağırsağında sert bir cisim olduğu fark edildi. Çıkarılan cismin genellikle “yüzen altın” olarak bilinen akamber olduğu tespit edildi. 

"ELİMDEKİNİN AKAMBER OLDUĞUNU KİMSE BİLMİYORDU"

Balinanın bağırsağından çıkarılan akamberin yaklaşık 500 bin euro (14 milyon TL) değerinde olduğu belirtildi. Enstitü Başkanı Rodriguez, “Çıkardığım yaklaşık 50-60 santimetre çapında, 9,5 kilogram ağırlığında bir taştı. Sahile döndüğümde herkes izliyordu ama elimdekinin akamber olduğunu bilmiyorlardı” dedi.

Ölü balinanın bağırsağından çıkan taşın değeri dudak uçuklattı

YANARDAĞ PATLAMASINDAN ETKİLENENLER İÇİN KULLANILACAK

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; Akamber satışa çıkarıldı ve geliri 2021'de Kanarya Adaları'na bağlı La Palma'da 800 milyon eurodan fazla hasara yol açan yanardağ patlamasından etkilenenler için kullanılacak.

AKAMBER TAŞI BALİNA KUSMUĞU OLARAK DA BİLİNİYOR

Sandal ağacı gibi odunsu kokusuyla parfümcülerin “kutsal kasesi” olarak nitelendirilen akamber “balina kusmuğu” olarak da biliniyor. İspermeçet balinalarının bağırsaklarındaki bazı katı maddelerin dışarı (suya) atılmasıyla bulunan akamber, fazla büyümesi durumunda bağırsağı yırtarak ölüme de yol açabiliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...