Prens Harry ağabeyi Prens William'ın da başını yaktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Prens Harry ağabeyi Prens William'ın da başını yaktı

DÜNYA Haberleri

İngiltere'de, Galler Prensi William'ın "mahremiyet ihlaliyle" suçlanan The Sun gazetesinden şikayetini çekmek için "yüklü bir ödeme” aldığı iddia edildi. William'a bu suçlamaları, kardeşi Prens Harry'nin avukatı yöneltti. Mahkemeye sunulan belgeler sonrası Kraliyet Ailesi yeniden karıştı.

İngiltere Kralı III. Charles'ın oğlu Prens Harry'nin "mahremiyet ihlali" sebebiyle The Sun'ın bağlı olduğu News Group Newspapers’a (NGN) dava açmıştı. Duruşma bugün görüldü. Mahkemede tahtın varisi konumunda olan Galler Prensi William'ın gazeteyle gizli anlaşma yaptığına ilişkin belgeler ortaya çıktı.

KARDEŞİNİN AVUKATI BAŞINI YAKTI

Yüksek Mahkemede görülen davada, Prens William'ın, Rupert Murdoch'un sahibi olduğu NGN'den para alarak "mahremiyet ihlali" şikayetinden vazgeçtiği iddia edildi. William'ın gazeteyle olan gizli anlaşmasının detayları kardeşi Prens Harry'nin avukatı David Sherborne'un mahkemeye sunduğu belgeler arasında yer aldı.

II. ELIZABETH'İN DE HABERİ VARMIŞ

William ile NGN arasındaki anlaşmanın 2020'de yapıldığı belirtilerek, anlaşmanın geçen yıl vefat eden Kraliçe II. Elizabeth'in onayıyla gerçekleştirildiği öne sürüldü. NGN ise bu iddiaları kesin bir dille yalanladı. 

HARRY ÜÇ KOLDAN GAZETELERLE SAVAŞIYOR

2020 yılında kraliyet görevlerini bırakarak ABD’ye yerleşen Prens Harry'nin şu anda NGN de dahil olmak üzere toplamda üç medya grubuna karşı üç ayrı hukuk mücadelesi sürüyor. Geçen ay, Daily Mail'in yayıncısı Associated Newspapers Limited'e (ANL) yönelik davada, ANL "ağır mahremiyet ihlalleri" ve "özel bilgilerinin kötüye kullanılması" gerekçeleriyle suçlanmıştı. Ayrıca Harry'nin Mirror ve Sunday Mirror'ın yayıncısı Reach PLC'e karşı açtığı ayrı bir dava ise iki hafta içinde başlayacak.

200 BİN STERLİN İSTEYECEK

Prens Harry, Murdoch'un şirketi NGN'ye karşı duruşmasında başarılı olursa, 200 bin sterlinden fazla tazminat talep edecek.

(İHA)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...