Türkiye, Tunus'ta yaşanan son gelişmelerden endişe duyuyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Türkiye, Tunus'ta yaşanan son gelişmelerden endişe duyuyor

DÜNYA Haberleri

Türkiye, Tunus’ta, Ennahda Partisi lideri ve Halkın Temsilcileri Meclisi eski Başkanı Raşid Gannuşi’nin tutuklanmasından endişe duyduğunu belirterek, demokratik geçiş sürecinin toplumun tüm kesimlerini içeren, geniş bir uzlaşı temelinde yürütülebildiği takdirde başarılı olabileceğini söyledi.

Tunus güvenlik güçleri, Ennahda Partisi lideri Raşid Gannuşi’yi tutuklayarak başkent Tunus'taki Ulusal Muhafızlar binasına sorgulanmak üzere götürdü.

Şubat ayında Gannuşi, güvenlik güçlerine yönelik tahrik suçlamalarına cevap vermek için yargı önüne çıkmış, ancak ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

TUNUS'TA SİYASİ İSTİKRARSIZLIK

Tunus, Cumhurbaşkanı Kays Said’in hükümeti devirdiği ve parlamentoyu dağıttığı 2021'den bu yana derin bir siyasi krizin sancıları içinde.

Tunuslu yetkililer, Said'i eleştirenleri devlet güvenliğine karşı bir komplonun parçası olmakla suçlayarak geniş bir tutuklama kampanyası başlattı.

Türkiye, Tunus'ta yaşanan son gelişmelerden endişe duyuyor

TÜRKİYE, TUNUS'TA "TOPLUMSAL UZLAŞI" ÇAĞRISINDA BULUNDU

Türkiye, Gannuşi’nin tutuklanmasından endişe duyduğunu belirtti.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Toplumun farklı kesimlerini temsil eden siyasetçilere yönelik bu tür tasarrufların, Tunus’un toplumsal barışına fayda sağlamayacağını düşünüyoruz” dendi.

Tunus’ta demokratik geçiş sürecinin toplumun tüm kesimlerini içeren, geniş bir uzlaşı temelinde yürütülebildiği takdirde başarılı olabileceğini belirten Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de dost ve kardeş Tunus’un barış, refah ve esenliği için katkı sağlamayı sürdüreceğini ifade etti.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...