Ukrayna, Rusya'nın kalbini hedef aldı: Putin'den ilk yorum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ukrayna, Rusya'nın kalbini hedef aldı: Putin'den ilk yorum

DÜNYA Haberleri

Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonlarının devam ettiği sırada Rus yetkililer, Ukrayna’ya ait insansız hava araçlarının Moskova'da çok sayıda binaya çarparak hafif hasara yol açtığını ve bazı insanları evlerini boşaltmaya zorladığını söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'ya yapılan İHA saldırısının "terör eylemi" olduğunu söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlediği füze saldırılarına misilleme geldi.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın insansız hava araçlarıyla (İHA) Moskova'ya "terör saldırısı" gerçekleştirdiğini duyurdu.

Reuters tarafından aktarılan bilgiye göre Bakanlık, Moskova'ya yapılan İHA saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

"TÜM İHA'LAR VURULDU"

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, “Kiev rejimi bu sabah Moskova'daki nesnelere İHA'larla terör saldırısı yaptı” ifadeleri kullanıldı.

Saldırıya sekiz uçak tipi İHA'nın katıldığı ve tüm İHA'ların vurulduğu bilgisi paylaşıldı.

Üç İHA'nın elektronik harp araçlarıyla hedeflerinden saptırıldığı ve kontrolünü kaybettiği aktarılan açıklamada, "Moskova bölgesinde de Pantsir-S hava savunma füze sistemiyle beş İHA vuruldu” dendi.

Kaynak: Reuters

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...