Bu bayram evdeyiz

Bu bayram evdeyiz
Ekonomi Haberleri

Ramazan Bayramı'nda ailesiyle olmayı veya ailesinin yanına gitmeyi düşünenler yüzde 71'e ulaşıyor.

Bayramlar son dönemde tatil olarak değerlendirilse de, büyük çoğunluk yine evde ve ailesiyle olmayı tercih ediyor. Türkiye genelinde 9 bin 990 kişiyle yapılan bir araştırma Ramazan Bayramı'na dair planların ne olduğuna ışık tuttu. DORinsight adlı şirketin araştırmasına katılanların yüzde 50'si bayramı evde, ailesiyle geçirmeyi planlıyor. Yüzde 21'i ise bayram tatilini aileleriyle değerlendirmek için başka bir şehre yolculuk yapacak. Bayramda tatile gitmeyi tercih edenlerin oranı yüzde 18'e ulaşıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 11'i ise tatili 2'ye bölüp yarısını ailesiyle, yarısını tatilde geçirmek istediğini söylüyor. Bayramı aileleriyle birlikte geçirmeyi tercih edenlerin yüzde 89'u manevi olarak ailesinin yanında kalmak istiyor. Yüzde 11'i ise maddi nedenlerden dolayı tatile gidemiyor ve mecburen bayramı ailesinin yanında geçiriyor.
TATİLSE, TERCİH 5 YILDIZ
Bayramda tatile gitmeyi planlayanların yüzde 87'si yurt içinde bir tatil beldesine gitmek ve bol bol dinlenmek istiyor. Yurt dışında tatil yapmayı tercih edenlerin yüzde 7'si vizesiz, yüzde 5'i ise vizeli bir ülkeye gitmeyi planlıyor. Yurt içi tatilinde ilk tercih ise her şey dahil 5 yıldızlı bir otele gitmek. Tatile gideceklerin yüzde 31'i 5 yıldızlı otele, yüzde 23'ü yazlıklarına gideceğini söylüyor. Tatile gitmek isteyenler için, konaklama kadar ulaşım da önemli bir gider kalemi. Tatil yapmayı planlayanların yüzde 45'i kendi araçlarıyla yolculuk yapacağını ifade ediyor. Yüzde 30'u ise tercihini uçaktan yana kullanıyor. Tatile otobüsle gidecekler yüzde 21 iken, deniz yoluyla gidecekler yüzde 2, trenle gidecekler ise yüzde 1'i ancak buluyor. Tatile gideceklerin yüzde 34'ü 1000 ile 2000 lira arasında bütçe ayırırken, yüzde 28'i 2000 liranın üzerinde bütçe yapıyor. 500 TL'nin altında tatil bütçesi olanların oranı ise yüzde 11 oldu.
ŞEHİR İÇİ GEZİLER
Bayramı ailesiyle geçirecek olanlar, bayramlaşmaların ardından piknik türü organizasyonlar planlıyor. Araştırmaya katılanların yüzde 18'i önce ailesini ziyaret edip sonra tatile çıkıyor. Son yıllarını tatille değerlendirenler yüzde 10, geçen yıl tatile gidip bu yıl ailesinin yanında olmayı planlayanlar yüzde 9'luk orana ulaşıyor.
Kim, nerede?
Evde olacağım%50
Başka kentte aileyle%21
Tatile gideceğim%18
2 gün tatil 2 gün aile%11

Tatiller 5 yıldız
H.D. 5 yıldızlı otel%31
Butik otel%18
Pansiyon/apart%24
Çadır kampı%4
Yazlık%23
Bayram bütçesi
500 TL'den az%11
501 - 1000 TL%27
1001 - 2000 TL%34
2001 TL ve üstü%28




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...