Yükseköğretimde atılması gereken adımlar tartışılıyor

Düzenleyen:
Yükseköğretimde atılması gereken adımlar tartışılıyor

EĞİTİM Haberleri

Kuruluş ilanı 14 Ocak 2020 tarih ve 31008 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Yükseköğretimde Uluslararasılaşma ve Geliştirme Vakfı (YUGEV) tarafından yürütülmekte olan kurumsal faaliyetlerin önemli yansımalarından birisi olan “Dârülfünün” isimli yükseköğretim dergisi üçüncü sayısında önemli hususlara değindi. Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Gıyaseddin Haznevi ve Mütevelli Heyet Üyesi Dr. Erdal DURSUN, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nda yaşanan devir-teslim süreci sonrasında önceliklendirilmesi gereken hususlara Dârülfünün’de vurgu yaptı.

Ülkemizde daha etkin ve verimli bir yükseköğretim eğitim sürecinin tesis edilmesine yönelik saptamalar, görüş ve önerilere yer verilen bu sayıda, özellikle Türk yükseköğretiminin uluslararasılaşması ve küresel ölçekte bir çekim merkezi haline getirilmesine yönelik değerlendirmelere değiniliyor. Türkiye’nin uluslararası öğrenci, araştırmacı ve akademisyen sayısının nitelik ve nicelik yönünden artırılması, eğitim süreci içerisinde yararlanıcıların yaşadıkları sınırlılıklar ve sistemin darboğaza uğradığı noktalara özellikle sivil toplum kuruluşlarının aktif şekilde iştirak edeceği mekanizmalarla yenilikçi çözümler getirilebileceği öngörülüyor.

Vakıf,  “Dârülfünün” yükseköğretim dergisinin yanında öncelikle Ukrayna’da da yeni basılı süreli yayınlar ile birlikte eş zamanlı olarak çok uluslu dijital dergi çalışmalarını da sürdürüyor. Çalışmaların temelinde ise global yükseköğretim sektörünün Türkiye merkezli ve Türkiye öncülüğünde gerçekleştirilecek toplum ve kamu menfaatleri gözetir uygulamaların hayata geçirilmesi yatıyor. Bu yönde gerekli aktif görev gücü çalışmaları ise hâlihazırda başlatılmış durumda.

 

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...