Açık deniz bölümleri yeni öğrencileri bekliyor: 4.500 lira burs verilecek

- Güncelleme:
Açık deniz bölümleri yeni öğrencileri bekliyor: 4.500 lira burs verilecek

Eğitim Haberleri

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) desteğiyle açılan Türkiye’nin ilk ve tek açık deniz uygulamaları bölümleri yeni öğrencilerini bekliyor.

CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ - Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde kurulan Çaycuma Meslek Yüksekokulu Açık Deniz Sondaj Teknolojisi ve Açık Deniz Uygulamaları Teknolojisi bölümleri, petrol ve doğalgaz alanında kariyer yapmak isteyen öğrenciler için bu yıl kapılarını ikinci kez açacak.

1 yıl zorunlu İngilizce hazırlık programının olduğu bölümlerde, eğitim dili yüzde 30 İngilizce olacak. Açık Deniz Sondaj Teknolojisi bölümünde öğrenciler jeoloji, topografik ve jeolojik harita bilgisi, hidroloji, kuyu hidroliği, sondaj makineleri ve teçhizatı, elektrik ve elektronik motorları gibi dersler alacak. Açık Deniz Uygulamaları Teknolojisi bölümünde okuyacak öğrencilere ise açık denizlerde yürütülen arama, sondaj ve üretim faaliyetleri için gereken her türlü açık deniz yapısı, sondaj gemisi, petrol platformu ve diğer yüzer araçların tasarımı, geliştirilmesi ve tatbiki ile ilgili mesleki ve teknik dersleri verilecek. Ayrıca, programa kayıt yaptıran öğrenciler, 12 ay boyunca TPAO’nun alt kuruluşu TP-OTC tarafından ayda 4 bin 500 TL burs alacak. Öğrenciler eğitimlerini 9 farklı laboratuvarda uygulamalı olarak sürdürecek. Bu arada, sondaj derslerinin sahada uygulamalı olarak yapılabilmesi için okulun bahçesine F125 tipi Sondaj Kulesi inşa edildi. 55 metre yüksekliğindeki kule, 3 bin metreye kadar sondaj yapabilme kapasitesine sahip. TYT puanı ile öğrenci kabul eden her iki bölüm, bu yıl toplam 60 öğrenci alacak. TPAO Genel Müdürü Melih Han Bilgin, “Bütün gayemiz, petrol ve doğalgaz alanında yerli ve millî, nitelikli insan kaynağı oluşturmak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...