Başarı belgesi nasıl alınır? Üstün başarı belgesi kimlere verilir?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Başarı belgesi nasıl alınır? Üstün başarı belgesi kimlere verilir?

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Karne günün gelmesiyle Başarı belgesi nasıl alınır? sorusu merak edilmeye başlandı. Öğrenciler ve veliler üstün başarı belgesinin hangi şartlarda kimlere verildiğini araştırıyor. Başarı belgesi nasıl alınır? Üstün başarı belgesi kimlere verilir? Onur belgesi kimlere verilir? İşte detaylar...

2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk karne gününün gelmesiyle öğrenciler başarı belgesi nasıl alınır? sorusu hakkında araştırma yapmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı, başarılı öğrencilir çeşitli belgelerle ödüllendiriyor. Teşekkür belgesi, Takdir belgesi, Onur belgesi ve Üstün Başarı belgesi öğrencilerin başarı durumlarına göre veriliyor. İşte, başarı belgesi nasıl alınır? Üstün Başarı belgesi kimlere verilir? Onur belgesi kimlere verilir? sorularının cevapları...

BAŞARI BELGESİ NASIL ALINIR, ÜSTÜN BAŞARI BELGESİ KİMLERE VERİLİR?

Ortaöğrenim süresi boyunca en az üç öğretim yılının bütün dönemlerinde takdir belgesi alan öğrenciler üstün başarı belgesi almaya hak kazanır. Başarı belgesi ile üstün başarı belgesi aynı anlama gelir. Üstün başarı belgesi alan öğrenciler, okulun iftihar listesinde yer alır. 

ONUR BELGESİ KİMLERE VERİLİR?

Onur belgesi almak için belli bir karne notuna ulaşmak gerekmemektedir. Yönetmelik kapsamında belirtilen koşulları sağlayan öğrencilere verilir. Onur kurulunun ve öğretmenlerin görüşü alınarak onur belgesi verilir. Takdir veya teşekkür belgesi almayanlara da Onur belgesi verilebilir. Resmi Gazete'de yer alan onur belgesi alma şartlarını sağlayan öğrencilere onur belgesi verilir. 

TAKDİR BELGESİ KİMLERE VERİLİR?Başarı belgesi nasıl alınır? Üstün başarı belgesi kimlere verilir?

Takdir belgesi 85,00 ve daha üstü bir puana sahip olan öğrencilere verilir. Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki başarılarıyla öne çıkan, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden; 85,00 ve daha yukarı puanı olanlara takdir belgesi verilir. Üç dönem üst üste takdir belgesi alanlar Üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir. 70,00 puanın altında kalan öğrenciler Teşekkür belgesi alırlar. 

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...