Binlerce kişinin beklediği haberi ÖSYM duyurdu: ALES/3 sonuçları açıklandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Binlerce kişinin beklediği haberi ÖSYM duyurdu: ALES/3 sonuçları açıklandı

Eğitim Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, 19 Kasım 2023 tarihinde uygulanan 2023-ALES/3 sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

ÖSYM Başkanlığınca 19 Kasım 2023 tarihinde uygulanan 2023-ALES/3 değerlendirme işlemleri tamamlandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.

ALES SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebilecekler.

ALES SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI

Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacak. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacak.

SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

ALES SINAVI NEDİR?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, ülkemizde lisansüstü eğitime girişte, yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemidir.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...