Büt final yerine mi geçer? Bütünleme sınavı ile final sınavı aynı mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Büt final yerine mi geçer? Bütünleme sınavı ile final sınavı aynı mı?

Eğitim Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Eğitim ve Öğretim yılında ara tatil yaklaşırken öğrencilerin gündeminde Büt final yerine mi geçer? Bütünleme sınavı ile final sınavı aynı mı? soruları yer aldı. Detaylar...

Üniversitelerde ilk dönem sona ererken öğrencilerin final dönemi başladı. Sınavlara giren öğrenciler ise Büt final yerine mi geçer? Bütünleme sınavı ile final sınavı aynı mı? sorularına yanıt arıyor. Merak edilenler...

BÜT FİNAL YERİNE Mİ GEÇER?

Bütünleme sınavı, vize ve finalden geçerli not alamayan öğrenciler veya mazeret nedeniyle final sınavına katılamayan öğrenciler için verilen sınav hakkıdır.

ÜNİVERSİTE HARF NOTLARININ KARŞILIĞI NEDİR?

Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB), (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. Ayrıca, bir yarıyıla/yıla ait not ortalaması en az 2.25 olan öğrenciler o yarıyıl/yıl (DC) harf notu aldıkları derslerden de başarılı sayılırlar. Bu sonuç, (DC+) olarak ifade edilir.

  • b) (B) ve (K) harf notu, kredisiz dersleri ifade eder ve ortalama hesaplarına dâhil edilmez.
  • c) (M) harf notu; Üniversite dışından nakil yoluyla gelen veya ÖSYM sınavı, yatay ve dikey geçiş yolu ile Üniversiteye kaydolan öğrencilere evvelce almış oldukları ve denkliği bölüm başkanlığının önerisi üzerine ilgili yönetim kurulunca tanınan dersler ile muafiyet sınavı sonucunda başarılı olunan ders veya dersler için verilir. (M) harf notu ortalama hesaplarına dâhil edilmez. Ancak bu derslerin kredileri mezuniyet kredi toplamına dahil edilir.

ç) F1: Mazeretsiz, devamsız; yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavlarına girme hakkı yok.

F2: Devam etti, yarıyıl/yılsonu veya bütünleme sınavına girmedi. F3: Devam etti, yarıyıl/yılsonu sınavına girdi, ancak sınav puanı veya ders başarı puanı öngörülen düzeyin altında olduğu için başarısız.

  • f) F4: Bütünleme sınavına girdi, ancak sınav puanı veya ders başarı puanı öngörülen düzeyin altında olduğu için başarısız.

(4) Ders geçme sistemi uygulanan fakülte ve yüksekokullarda bütünleme sınavına girmeyen öğrencinin yarıyıl/yılsonu sınav puanı dikkate alınır.

(5) Dönem içi uygulamalı dersleri olan birimlerde uygulama notu 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Uygulama notunun en az 50 olması gerekir ve bu notun altında alan öğrenciler yarıyıl/yılsonu sınavına giremez. Öğrencinin uygulama notundan geçmesi halinde aldığı not, yarıyıl/yılsonu sınav notu ile toplanıp ortalaması alınır. Bu ortalama yarıyıl/yılsonu sınav notu olarak belirtilir.

Düzenleyen:  - Eğitim
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...