DGS başvurusu nasıl yapılır 2023? Başvuru kılavuzu ve ücreti...

Düzenleyen:
- Güncelleme:
DGS başvurusu nasıl yapılır 2023? Başvuru kılavuzu ve ücreti...

EĞİTİM Haberleri

Dikey Geçiş Sınavı başvuru ücretiyle tarihleri araştırılıyor. Bu yıl 16 Temmuz 2023 Pazar günü yapılacak olan sınavdan önce ÖSYM tarafından yapılan son dakika duyurusuyla DGS başvurularının başladığı duyuruldu. ÖSYM'nin başvuru kılavuzunun ardından "DGS başvurusu nasıl yapılır?" sorusu da cevap buldu. İşte DGS 2023 başvuru kılavuzu...

DGS için geri sayım sürüyor. Başvurular gelmeye başlarken DGS başvuru kılavuzu da yayımlandı ve artık hem sınava başvuru tarihi hem de ücreti netlik kazandı. Bu aşamada ise gözler "DGS başvuruları nasıl gerçekleştirilir?" sorusuna çevrildi. İşte 2023 ÖSYM DGS kılavuzuyla başvuruya ilişkin detaylar...

DGS başvurusu nasıl yapılır 2023? Başvuru kılavuzu ve ücreti...

DGS BAŞVURU KILAVUZU 2023

ÖSYM tarafından 2023 DGS başvuru kılavuzu yayımlandı. ÖSYM tarafından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"2023 Dikey Geçiş Sınavı (2023-DGS) 16 Temmuz 2023 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular 29 Mayıs-5 Haziran 2023 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını 29 Mayıs 2023 tarihinde saat 10.30'dan itibaren ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla yapabilecekleri gibi ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr  adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması’ndan da yapabilecektir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2023-DGS Kılavuzu’nda yer almaktadır. Adaylar Kılavuz’a aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir. Sınava başvuracak adayların Kılavuz’u dikkatle incelemeleri gerekmektedir."

DGS BAŞVURU ÜCRETİ, FİYATI

DGS için başvuru ücreti 270 TL olarak açıklandı.

DGS başvurusu nasıl yapılır 2023? Başvuru kılavuzu ve ücreti...

DGS BAŞVURU NASIL GERÇEKLEŞTİRİLİR?

DGS başvuruları ÖSYM, Aday İşlemleri Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Adaylar AİS ÖSYM sayfası üzerinden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve şifreleriyle sisteme girip başvurularını gerçekleştirebilecek.

DGS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

2023 YILI DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

2 senelik üniversite eğitimlerini dört seneye yükseltmek isteyen öğrenciler DGS'ye katılıyor. Adaylar tarafından sınav sonuçlarından elde edilen puanlara göre ÖSYM tarafından açılmış olan boş kontenjanlara başvuru gerçekleştirilerek geçiş işlemi sağlanıyor.

ÖSYM tarafından yayımlanan sınav takviminde 2023 yılı DGS sınavı için tarihin 16 Temmuz 2023 olduğu görülüyor.

Düzenleyen:  - EĞİTİM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...