1 milyar dolarlık oyun sektörü taşındı

Düzenleyen:
1 milyar dolarlık oyun sektörü taşındı

Ekonomi Haberleri

Daha önceki senelerde Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde gerçekleştirilen GameX bu yıl yoğun katılım sebebiyle TÜYAP’ta gerçekleştirildi. Fuarının ilk gününde adeta izdiham yaşandı

Avrupa, Afrika ve Orta Doğu bölgesinin en büyük oyun fuarlarından biri olan GameX kapılarını ziyaretçilere açtı. Türkiye’de 33 milyon oyuncu ile 1 milyar dolarlık büyüklüğe koşan oyun sektörü geçtiğimiz yıldan farklı olarak bu yıl ilk defa İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde bir araya geldi. 17 Eylül tarihine kadar devam edecek olan fuar hafta içi olmasına rağmen daha ilk günde gençlerin akınına uğradı. Fuarın geçtiğimiz yıl Lütfi Kırdar Kongre merkezinde gerçekleştirildiğini hatırlatan Rönesans A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı H. İsmet Göksel bu çapta bir organizasyon için dünya standartlarına bir fuar alanına ihtiyaç duyduklarını belirterek, GameX 2017 organizasyonunun adresi olarak İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ni tercih ettiklerini söyledi. Göksel, dünyada çevrimiçi oyunları oynayan oyuncuların sayısı hızla arttığına dikkat çekerek “Hatta bu alanda yeni bir sektör bile kuruldu ve hızla gelişiyor. Bu sektör e-spor sektörüdür. Çevrimiçi oyunlarla birlikte küresel yarışmalar ve bu yarışmaları yayınlayan TV kanalları bile var. Artık yarışmaların ödülleri milyon dolarlarla ifade ediliyor” diye konuştu.

100’Ü AŞKIN FİRMA 
İş Bankası Maximum Kart ana sponsorluğunda “maximum eğlence” temasıyla düzenlenen fuara 100 aşkın yerli ve yabancı dijital oyun firması katılıyor. Rocwise Entertainment, Proud Dinosaurs, Abyss Gameworks, Imagine Codes, NTT Game, Bigpoint Games gibi oyun firmalarının yanı sıra Amega Entertainment, Ortombo, EPIN, ByNoGame, BoaCompra, GameSatış, GamingInTurkey, İninal, Papara, Vestel, Sennheiser, Digiturk, Oyunder ve LEVEL  gibi milyonları peşinden sürükleyen markalar yer alıyor. 
Fuarda ayrıca MMORPG Black Desert Online’ın yapımcısı Pearl Abyss hayranlarıyla buluşurken, Türk şirketi Rocwise Entertainment tarafından geliştirilen ve terör oparasyonunu konu edinen “Hikaye Tabanlı First Person Shooter” (FPS) oyunu Soldiers of The Universe (SoTU) büyük ilgi gördü. 

Türkiye  Drone Ligi GameX’te
Dünyada F1’e alternatif olarak gösterilen Türkiye Drone Ligi de GameX’de yerini aldı. Ziyaretçiler, Türkiye Drone Ligi uzmanlarından uçuş eğitimi aldıktan sonra onlarla uçuş deneyimi yaşama imkanına sahip oluyorlar.

E-spor oyuncuları karşılıyor
Fuarda ziyaretçileri görsel şovlar eşliğinde PC ve konsol oyunları, simülatör deneyimleri, profesyonel e-spor oyuncuları, Youtuber ve streamerlar, çarpıcı cosplay etkinlikleri bekliyor. 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...