'HSBC'nin satışı zaman alacak'

'HSBC'nin satışı zaman alacak'

Ekonomi Haberleri

Dünyaca ünlü bankacılık devi HSBC'nin CEO'su Stuart Gulliver, HSBC'nin Türkiye faaliyetlerinin satışının "biraz daha" zaman alacağını söyledi.

Gulliver, bankanın Brezilya faaliyetlerinin satışının planlandığı şekilde ilerlediğini, ancak Türkiye faaliyetlerini elden çıkarmasının "biraz daha" zaman alacağını söyledi. Bankanın dün yayımlanan üçüncü çeyrek sonuçlarının ardından telekonferansta konuşan Gulliver, "Brezilya satışı yolunda gidiyor. Türkiye ile ilgili ise şu anda bir gelişme yok, biraz daha zaman almasını bekliyorum" dedi. 


KÂR 6.1 MİLYAR $ 
HSBC'nin vergi öncesi kârı üçüncü çeyrekte azalan para cezaları ve düzenleyici kurumlar ile yapılan anlaşmalar sayesinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 artarak 4.6 milyar dolardan 6.1 milyar dolara yükseldi. Reuters anketine katılan uzmanlar bankanın ortalama 5.2 milyar dolar vergi öncesi kâr açıklayacağını tahmin ediyorlardı. Hatırlanacağı gibi HSBC Türkiye'de 2014 yılı itibarıyla 298 şube ve dijital bankacılık kanallarıyla hizmetlerini yürütüyor. 


AVRUPA VE KÖRFEZ'DEN BANKALAR TALİP OLDU 
HSBC'nin Türkiye birimi için Hollanda merkezli ING Group, Bahreyn merkezli Arab Banking Corporation (ABC) ve Fransa merkezli BNP Paribas'ın bağlayıcı olmayan teklif verdikleri açıklanmıştı


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...