Elyafta Çin dışı dünyanın liderliğine soyundu

Düzenleyen:
Elyafta Çin dışı dünyanın  liderliğine soyundu

Ekonomi Haberleri

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, "Yeni yatırımlarla Çin dışı pazarın lideri olup, cari açığı 350 milyon dolar azaltacağız" dedi

Ekonomi Servisi 
Türkiye’nin ilk pet şişe ve renkli elyaf üreticisi olan SASA, polyester elyaf pazarında Çin dışı dünya liderliğine soyundu. Geçtiğimiz yıl, SASA’nın yüzde 51 hissesini Sabancı Holding’ten satın alan Erdemoğlu Holding, 2 yıl içerisinde 210 milyon dolar yatırım yaparak dünyanın en büyük 6. üreticisi olmayı hedefliyor. Dünyadaki polyester elyaf üreticileri sıralandığında, ilk 5’ini Çin firmalarının oluşturduğunu vurgulayan Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, “Bu yatırımlar, SASA’yı dünya 6'ncılığa taşıyacak. Bu aynı zamanda, Çin dışı dünya pazarının liderliği anlamına da geliyor” diye konuştu. Adana'daki tesisleri son teknolojiyle donatacaklarını belirten Erdemoğlu, "Böylece tek çatı altında ve tek hattan günde 1000 ton polyester elyaf üretimi yapar hale geleceğiz.1000 tonluk üretim, günde 50 tırlık üretim anlamına geliyor. Ama her şeyden önemlisi, 2 sene sonra ülkemiz, Çin dışı dünya pazarının polyester elyaf lideri olacak. Ülkemiz için bir önemli faydamız da, cari açık konusunda olacak. Cari açığa 350 milyon dolarlık bir fayda sağlamayı hedefliyoruz” dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...