İnşaat maliyetleri artışını sürdürüyor

Düzenleyen:
İnşaat maliyetleri artışını sürdürüyor

Ekonomi Haberleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, bina inşaatı maliyet endeksi (BİME), nisan–mayıs–haziran aylarını kapsayan 2017 yılı ikinci çeyreğinde, toplamda bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,9, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 17,1 ve dört çeyrek ortalamalarına göre yüzde 13,0 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, bina inşaatı maliyet endeksi (BİME), nisan–mayıs–haziran aylarını kapsayan 2017 yılı ikinci çeyreğinde, toplamda bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,9, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 17,1 ve dört çeyrek ortalamalarına göre yüzde 13,0 arttı. BİME'de 2017 yılı ikinci çeyreğinde işçilik endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,1, malzeme endeksi ise yüzde 2,8 arttı. Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre işçilik endeksi yüzde11,5 ve malzeme endeksi yüzde 19,0 arttı. İnşaat sektörünün önde gelen isimleriyse yükselen maliyetlerin konut satış fiyatlarına da yakın zamanda etki edeceğini ve fiyatların kademeli olarak yükseleceğini belirtiyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...