Muzun 5 katı kazandırıyor

Muzun 5 katı kazandırıyor

EKONOMİ Haberleri

Antalya’da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Gazipaşa Tarım Fuarı’nda girişimciler Mustafa Ekici ve Veli Çelik, yerli mangoyu tanıttı.

Avrupa’dan yılda 1,2 milyar avroluk mango ithal edildiğini ve Türkiye’de yetiştirilen mangoların Avrupa’ya ithal edilebileceğini belirten Mustafa Ekici “Türkiye’ye yetecek fide var elimizde. Bu ürün Datça’dan Hatay’a kadar 350 rakıma kadar ekilebiliyor. Avrupa yılda 600 bin ton mango yetişen ülkelerden mango ithal ediyor. Türkiye’de yetişen mangolar dalında yetişen mango oluyor. Dalında mango olduğu için bunun fiyatı 5- 6 avroya gidiyor. Çiftçi bu işten çok güzel para kazanır, Türkiye kazanır” dedi. 10 dekarda 400 mango fidanı ekildiğine ve ağaçlar 5-6 yıllık olduğunda toplam 30 ton rekolte alındığına vurgu yapan Ekici, şöyle devam etti: Ağaçların yaşı artıkça meyve rekoltesi de artıyor. Hesap edince bugün 10 dekardan 30 ton rekolte elde ettiğimiz ürünü kilosunu 20 liradan satsak 600 bin lira kazandırıyor. 40 liradan satsak 1,2 milyon lira kazanır. Muzun 5 katı, narenciyenin onlarca katı geliri var.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...