Görme engelli çocukların sinema hayaline ortak oldu

Düzenleyen:
Görme engelli çocukların  sinema hayaline ortak oldu

EKONOMİ Haberleri

Turkcell’in Millî Eğitim Bakanlığı himayesinde gerçekleştirdiği ‘Engelsiz Eğitim’ projesi kapsamında başkent Ankara’da eğitim gören 20 görme engelli çocuk CGV Mars Cinema Group desteğiyle gerçekleştirilen etkinlikte sinema keyfi yaşadı.

Öğrenciler, Hayal Ortağım Sesli Betimleme teknolojisi ile “Bulmaca Kulesi: Dev Kuşun Gizemi’ filmini dinleme imkânı bulurken etkinlikte görme engelli Kerem Aktan adlı gencin, ABD’li görme engelli yönetmen James Rath’la buluşmasını konu alan videonun gösterimi yapıldı. Yıl sonuna kadan dokuz farklı Anadolu kentinde benzer etkinliklerin devam edeceğini belirten Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ömer Barbaros Yiş “Turkcell olarak teknoloji alanındaki gücümüzü, toplumdaki dezavantajlı grupların faydasına sunmayı her zaman kendimize misyon edindik. Düzenlediğimiz etkinliklerle çocuklarımızın yüzünde en ufak gülümsemeye vesile olmak bile bizim için büyük mutluluk. Buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Turkcell olarak yürüttüğümüz kurumsal sosyal sorumluluk projelerimiz aracılığıyla attığımız iyilik tohumlarını paydaşlarımızın ve özel sektörün desteğiyle tüm dünyaya yaymak istiyoruz” diye konuştu. CGV Mars Media Genel Müdiresi Nurdan Ulu Horozoğlu da bundan sonra da Hayal Ortağım teknolojisiyle görme engellilerin sinema keyfine ortak olmaya devam edeceklerini söyledi. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...