Türkşeker'den çiftçiye 1,2 milyar liralık ödeme

Düzenleyen:
Türkşeker'den çiftçiye 1,2 milyar liralık ödeme

EKONOMİ Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkşeker'in bu yıl çiftçiye yaptığı ödemelerin geçen yıla göre yaklaşık iki kat artışla 1 milyar 200 milyon liraya ulaştığını bildirdi.

Albayrak, Türkşeker’in sözleşmeli tarım modeliyle birlikte piyasada çiftçinin lehine regülasyon göre-vi üstlendiğine dikkat çekerek, patateste Nevşehir, Niğde ve Afyon’da, domateste ise Balıkesir, Manisa ve Bursa’da üreticinin yüzünün gülmesine vesile olduğunu söyledi. Türkşeker’in bu yıl pancar çiftçisine de alım garantisi verdiğini hatırlatan Albayrak, sözleşmeli üretim kapsamı dışında kalan çiftçinin de başta tohum ve gübre olmak üzere tüm tarımsal girdilerini minimize etmek için Türkşeker’in sahada olacağını dile getirdi. 

FINDIĞA 3,2 MİLYON 
Öte yandan fındık üreticilerine de ödemeler başladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Toprak Mahsulleri Ofisine (TMO) ürünlerini teslim eden fındık üreticilerine alım bedellerini hemen ödediklerini belirterek, "Bugün itibarıyla 3,2 milyon lira üreticilerimizin hesaplarına yatırıldı." ifadelerini kullandı.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...