'Kısa çalışma yıl sonuna uzatılsın'

'Kısa çalışma yıl sonuna uzatılsın'

EKONOMİ Haberleri

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, 40 bini aşkın şirketi temsil eden TÜRKONFED’in ‘Dönüşüm Zamanı’ ana temasıyla çevrim içi düzenlediği 23. Girişim ve İş Dünyası Zirvesi’nde yaptığı konuşmada Türkiye’nin dünya ekonomisinden aldığı payı artırmak, katma değeri yüksek bir ekonomiye geçmek için üç önemli tuzaktan yani orta gelir, orta demokrasi ve orta eğitim tuzaklarından kurtulması gerektiğini söyledi.

Önder Çelik İSTANBUL

“Ülkemiz son 40 yılda risklerini düşürmeye değil faizi düşürmeye odaklandığı için enflasyon dâhil pek çok kronik sorununu çözemedi” diyen Turan, geçici çözümlerin değil kalıcı reformların zamanı olduğuna işaret etti. Geçen yıl kredi maliyetlerinin düşüklüğü ve bolluğu ile bir genişleme yaşandığını, bu yıl ise kredi maliyetlerindeki artış ve finansmana ulaşımda KOBİ’lerin sıkıntılarının devam ettiğini belirten Turan, şunları kaydetti: KGF’nin yatırım ve ihracat odaklı sektörlerimize yönelik acil olarak yeniden devreye girmesi, üç ay uzatılan Kısa Çalışma Ödeneği’nin yıl sonuna kadar genişletilmesi, reel sektörün yani sahanın beklentileri arasında yer alıyor. Pandemiden en çok etkilenen turizm ve hizmet başta olmak üzere küçük işletmelerimizin karşılıksız hibe desteğinden daha fazla faydalanması, ekonomimizin bağışıklık sistemini güçlendirecek adımlar olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...