Covid-19 iznindeki hükümlüler SGK'lı olarak çalışabilecek

Düzenleyen:
Covid-19 iznindeki hükümlüler SGK'lı olarak çalışabilecek

EKONOMİ Haberleri

Açık cezaevinde kalan hükümlülerin izindeyken sigortalı bir işte çalışıp çalışamayacağına ilişkin tartışmalar sürerken Adalet Bakanlığı izindeki hükümlüler için bir kolaylık sağladı.

Neşra Durmaz ANKARA

Ceza ve Tevfikevleri Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Başsavcılıklarına ‘Covid-19 izninde bulunan hükümlülerin sigortalı işte çalıştırılması’ konulu bir yazı gönderildi. Yazıda Covid-19 salgını nedeniyle izinli olan hükümlülerin, izinli bulundukları sürede  SGK’lı olarak çalışabilecekleri belirtildi. Bu çalışma süresi de infazdan sayılacak.

Covid 19 tedbirleri çerçevesinde 15 Nisan 2020’de çıkarılan Kanun’la ceza infaz kurumlarında bulunan veya açık ceza infaz kurumlarına ayrılmaya hak kazanan hükümlüler, denetimli serbestlik tedbiri uygulanarak izinli sayılmıştı. Salgın riskinin ortadan kalkmaması sebebiyle hükümlülere verilen Covid-19 izin sürelerinin 31 Mart itibarıyla iki ay daha uzatılması kararlaştırılmıştı.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
ilhan çoşkun 10 Nisan 2023 17:27

covid .19 izninden çıktım sskmı yapamıyorum

Sonraki Haber Yükleniyor...