Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çamlıca Kulesi cumartesi günü açılıyor

Çamlıca Kulesi cumartesi günü açılıyor

EKONOMİ Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, İstanbul’un silüetini anten çöplüğünden kurtararak; aynı anda 100’den fazla yayın kuruluşuna hizmet vermeye başlayan; 369 metrelik kule yüksekliği ve deniz seviyesinden 587 metrelik yüksekliğiyle İstanbul’un en yüksek yapısı olan Çamlıca Kulesi’nin, 29 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılacağı tören ile hizmete açılacağını bildirdi.

Bakanlık, Eylül 2020 itibarı ile asli faaliyeti olan yayıncılık hizmetinin verilmeye başlandığı kulede dünyada ilk ve tek olarak 100 radyo yayınının birbirlerinin güçlerini kesmeden, frekanslarının karışmadan yayın yapabildiklerini açıkladı. Çamlıca Kulesi ile Çamlıca Tepesi’nde dağınık hâlde bulunan onlarca antenin söküldüğünü ve bütün hizmetlerin tek kulede toplandığını belirten Bakanlık, böylece çevre ve insan sağlığı üzerinde ciddi olumsuz etkilere sahip olan elektromanyetik ve görüntü kirliliğinin ortadan kaldırıldığına, kulede yer alan yüksek verimli anten ve verici sistemleri sayesinde sağlanan enerji tasarrufunun maksimum seviyede olduğuna dikkat çekti.

EKONOMİ VE TURİZME KATKI SAĞLAYACAK
Bakanlık, Çamlıca Kulesi’nin hediyelik eşya mağazaları, kafeteryaları, restoranları ve seyir terasları ile kısa vadede Türkiye ekonomisine ve turizmine katkı sağlayacak bir cazibe merkezi olacağını vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...