Baraj değil bir dünya inşası

Baraj değil bir dünya inşası

EKONOMİ Haberleri

Tamamlandığında temelden 275 metre yüksekliğiyle Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek kemer barajı olacak Yusufeli Barajı suları altında kalacak ilçe merkezinin ve dört köy taşınacağı yeni yerleşim yeri çalışmaları devam ediyor.

Tünel, viyadük ve köprülerden oluşan Yusufeli Barajı relokasyon yollarında yüzde 85 fiziki gerçekleşme sağlandı. Bu kapsamda Yusufeli-Artvin-Erzurum arasındaki ulaşım ağı, 69,2 kilometre uzunluğunda otoyol, 55,8 kilometre uzunluğunda 39 tünel, 3.959 metre uzunluğunda 4'ü özel tasarım 21 adet köprü inşaatında sona gelindi. Bunun 2 bin 198 metresi ise devasa olarak tasarlanan viyadüklerden oluşuyor. Özel tasarım köprülerin inşaatlarından sorumlu mühendis Kubilay Güzel, baraj viyadüğünün 345 metre uzunluğunda olduğunu merkez viyadüğünün ise Artvin güzergâhından gelen yolu yeni yerleşim yerine bağlayacağını vurgulayarak "En uzun köprümüz bu, uzunluğu 685 metre. Bu viyadüğümüz itme sürme yöntemiyle yapılacak. Üst tabliyesi tamamen çelik konstrüksiyon olacak" dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...