Ham madde ihracatına Bakanlık’tan tedbir geldi

Ham madde ihracatına Bakanlık’tan tedbir geldi

EKONOMİ Haberleri

Yerli üreticilerin "ham madde temininde güçlük çektikleri" gerekçesiyle, bazı ürünlerin ihracatına sınırlama getirilmesi yönündeki talepleri karşılık buldu.

Gazetemizin de dün dile getirdiği sıkıntı üzerine harekete geçen Ticaret Bakanlığı; yonga levha, lif levha, mdf, sunta ve kalınlığı 6 mm’yi geçen ağaçları "İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesi"ne dâhil etti. Bu ham maddeler özellikle mobilya sanayii tarafından yoğunlukla kullanılıyor. Böylece mobilya sektörünün 2021 hedefi olan 4,5 milyar dolarlık ihracatın önü açılırken, iç piyasada da tüketiciye fiyat artışı yansımayacağı belirtildi.

"OLUMLU BİR KARAR"
Mobilya Sanayi İş Adamları Derneği Başkanı Nuri Gürcan "Bugün sunta ve MDF ihracatı kilogram başına 1 doları bile bulmuyor. Ama biz bunları işleyip, kilogram başına 25 dolarla ihracat gerçekleştiriyoruz. Yani ülkeye daha fazla kazandırmak varken, artan sunta-MDF ihracatı ülkemizi zarara sokuyordu. Bu ham maddeyi içeride sattığınız zaman çok daha katma değerli yatırım yapmış oluyorsunuz. Bu yüzden getirilen düzenleme kararı hem sektörümüz hem ekonomimiz için olumlu bir karar oldu" dedi. Mobilyanın başkenti olan İnegöl'de de Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ "Ham madde tedarik edilememesinden dolayı firmalarımız ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalıyor. Ticaret Bakanı’mız Mehmet Muş'a teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...