SUV gaza bastı

SUV gaza bastı

EKONOMİ Haberleri

Otomotiv Distribütörleri Derneği verilerine göre, ocak-haziran döneminde Türkiye otomobil pazarında en çok tercih edilen gövde tipi, yüzde 41,3 payla sedan otomobiller oldu.

Sedan otomobilleri, yüzde 34,1 payla SUV takip etti. Böylece satılan her 3 otomobilden biri SUV gövde tipinden gerçekleşti. SUV’u yüzde 22,6 payla ‘hatchback’ (HB) otomobiller takip etti. 2020’nin ocak-haziran dönemiyle bu yılın aynı dönemi kıyaslandığında; sedan otomobillerin payı yüzde 44,1’den yüzde 41,3’e, ‘hatchback’ otomobillerin payı yüzde 25,2’den yüzde 22,6’ya geriledi. SUV’un payı yüzde 27,6’dan yüzde 34,1’e çıktı. Asfaltın yanı sıra farklı arazi koşullarında da kullanılabilen SUV otomobiller, gittikçe artan satış grafiğini koruyor. Geniş kabin ve bagaj hacmine sahip bu otomobiller, kalabalık aileler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Motor gücü ve performansı da yüksek olan SUV’lar, en fazla arzu edilen segment olarak öne çıkıyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...