2023’te 34 bin pilota ihtiyaç var

2023’te 34 bin pilota ihtiyaç var

EKONOMİ Haberleri

Pandemiden en çok etkilenen sektörlerden olan havacılıkta, aşılanma ve diğer tedbirlerin de etkisiyle önemli toparlanma bekleniyor.

Türkiye Hava Yolu Pilotları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Kaptan Pilot Hüseyin Murat Ersoy, salgın döneminde birçok pilotun işsiz kaldığını belirterek “Bazı kargo ve tahliye seferleri dışında birçok pilot arkadaşımız uzun zaman evlerinde bekledi” dedi. Pandemi döneminde en yoğun uçuşların kargoda icra edildiğini, buradaki yoğunluğun da birçok hava yolu şirketinin ayakta kalmasına katkı sağladığını ifade eden Ersoy “Havacılıkla ilgili uluslararası kuruluşların yaptıkları çalışmalarda, 2023’te ihtiyaç duyulan pilot sayısı 34 binlere çıkıyor. Çok ciddi bir ihtiyaç artışı söz konusu... Çünkü ülkemizde ve tüm dünyada havacılık ivmelenerek devam edecek. Ben bu noktada tüm pilot olmak isteyen arkadaşlarımızın bu sevdalarından vazgeçmemelerini ve tutkuyla bu mesleğe bağlı kalmaları gerektiğini öneriyorum. Türkiye’de havacılığa büyük bir ilgi var” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...