İkinci elde 'kilometre oyunu' PTT hizmetiyle önleniyor

Düzenleyen:
İkinci elde 'kilometre oyunu' PTT hizmetiyle önleniyor

EKONOMİ Haberleri

İkinci el araç satışlarında kilometre sıfırlanması veya düşürülmesi sebebiyle yaşanan mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla sunulan hizmetten milyonlarca kişi faydalandı.

PTT AŞ ile Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü arasında 2017’de imzalanan ‘Bilgi Paylaşımı Esaslarının Düzenlenmesine Dair Protokol’ kapsamında araçların muayene tarihi ve kilometresine ilişkin bilgiler 6 milyonu aşkın kişi tarafından sorgulandı. Araç hasar sorgulama yoluyla bugüne kadar yapılan sorgulama adedi de 20 bini geçti.

İkinci el araç alacak vatandaşlar, kilometre ve araç muayene bilgilerine www.pttavm.com, HGS Mobil Uygulama, PTT Bank İnternet Bankacılığı ve PTT Bank Mobil Uygulaması aracılığıyla erişebiliyor. PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, hem kilometre sıfırlanması ve düşürülmesi hem de hasarlı araçların satışına ilişkin şikâyetlerin arttığını belirterek “Vatandaşlarımız, şirketimizin bu hizmetinden yararlanarak aracın gerçek kilometresini öğrenebilirler. Böylece satış sonrasında herhangi bir mağduriyet yaşanmasının önüne geçebilirler” diye konuştu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...