20 Aralık’tan bu yana ilk kez! Dolar kritik sınırı geçti: 10 Mayıs 2022 dolar ne kadar oldu? 1 Dolar kaç TL?

Düzenleyen:
20 Aralık’tan bu yana ilk kez! Dolar kritik sınırı geçti: 10 Mayıs 2022 dolar ne kadar oldu? 1 Dolar kaç TL?

EKONOMİ Haberleri

Haftanın ikinci iş gününde dolar kurundaki hareketlilik vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Son günlerde yükselişe geçen dolar fiyatları 10 Mayıs Salı gününde de yükselişini sürdürüyor. Uzun süredir 13 ile 14 lira arasında sıkışan dolar kuru, yeni güne yükselişle başladı. Dolar şuan 15,14 liradan işlem görürken, Euro 16 liradan işlem görmekte. Peki dolar ne kadar oldu? Dolar kuru yükseldi mi, düştü mü? Euro kaç TL? İşte 10 Mayıs 2022 döviz kurlarında son durum…

Dolar kurundaki hareketlilik haftanın ikinci gününde de devam ediyor. Fed’in faiz kararından sonra ataklara başlayan dolar, 20 Aralık’tan bu yana ilk kez 15 lira seviyesini gördü. Euro ise 16 liradan işlem görmekte. Döviz kurundaki bu hareketlilik ise vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Peki dolar ne kadar oldu? Dolar kuru yükseldi mi, düştü mü? Euro ne kadar? İşte 10 Mayıs Salı günü dolar ve Euro fiyatlarında son durum… 

DOLAR NE KADAR OLDU? 

Dolar alış fiyatı: 15,1056
Dolar satış fiyatı: 15,1163

EURO BUGÜN NE KADAR OLDU? 

Euro alış fiyatı: 15,9926
Euro satış fiyatı: 16,0101

20 ARALIK’TAN BU YANA İLK KEZ 

Dolar en son 20 Aralık 2021’de kur korumalı mevduatın açıklanmasıyla bu seviyeleri görmüştü. Rusya-Ukrayna savaşının başlarında ise 14,99 seviyelerini test etmişti. 

FED’DEN FAİZ VE ENFLASYON UYARISI 

Fed, Amerikan finansal sistemindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı Finansal İstikrar Raporu'nun Mayıs 2022 sayısını yayımladı.  Raporda, bu doğrultuda finansal piyasalarda yüksek oynaklık ve piyasa likiditesi üzerinde bazı baskılar yaşandığı vurgulandı.

Öte yandan Fed'in raporunda, "Enflasyon ve faiz oranlarında yaşanacak olumsuz sürprizler, özellikle ekonomik faaliyetteki düşüşün eşlik etmesi durumunda finansal sistemi olumsuz etkileyebilir" değerlendirmesinde bulunuldu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...