Bakan Bilgin: Maaşlarda düzenlemede sona gelindi

Bakan Bilgin: Maaşlarda düzenlemede sona gelindi

EKONOMİ Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, temmuz ayında maaşlarla ilgili düzenlemeler yapılacağını belirtti. Bilgin, emekli maaşlarını ve kamu çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını belirtti.

Vedat Bilgin, "MEXT BİL-İşim Eğitim ve İstihdam Programı" iş birliği protokolü imza törenine katıldo. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin gündeme ilişkin açıklamarda bulundu.

Bakan Bilgin, burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

Asgari ücrete tarihsel olarak Türkiye’nin gördüğü en üst düzeyde bir artış yapıldığını söyleyen Bilgin, asgari ücretlilerin vergi dışı bırakılmasının da Türkiye’nin tarihinde bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Atılan bu tarihler adımların ardından hükümet olarak bundan sonra da çalışmaların devam edeceğini belirten Bilgin,  “Bundan sonra da ücretlilerimizin enflasyon karşısındaki kayıplarını giderecek çalışmalar bizim programımızda” dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINDA DÜZENLEME

“Önümüzdeki temmuzda da yapacağımız düzenlemeler var” diyen Bakan Bilgin, emeklilerin maaşlarını ve kamu çalışanlarının özlük haklarını düzenleyen çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

3600 ek göstergede bütün çalışmaların bitirildiğini belirten Bilgin, son değerlendirmelerin yapıldığını söyledi ve “Bu ayın sonunda bütün detaylarıyla kamuoyuyla paylaşacağız. Emeklilerin durumu, kamu çalışanlarının ücret durumu gibi konularda da çalışmalarımız var” ifadelerini kullandı

EYT SORUNU

Temmuz ayı gibi enflasyondaki gidişatın değerlendirilerek düzenlemelerin kamuoyuyla paylaşılacağını söyleyen Bilgin, “EYT sorunu ile ilgili konular da gündemimizde, çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’nin çalışanlarının her problemi ve her sosyal sorunu bizim çözmemiz gereken sorundur ve bunların çözümü bizim görevimizdir" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...