Hizmet ihracatında rekor! Bakan Muş açıkladı: 68,5 milyar dolarlık hedefi aşacak

Düzenleyen:
Hizmet ihracatında rekor! Bakan Muş açıkladı: 68,5 milyar dolarlık hedefi aşacak

EKONOMİ Haberleri

Türkiye ihracat kalemlerinde rekorlar kırmaya devam ediyor. Bakan Muş, hizmet ihracatının, 2021 yılında 58 milyar dolara yaklaştığını, 2022'nin ilk 7 ayında ise 42 milyar dolara ulaştığını belirterek 68,5 milyar dolarlık hedefi aşacağını söyledi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Yeni Nesil İhracat Destekleri ile Prefinansman Modeli Lansmanı ve Prefinansman Modeli Protokolü İmza Töreni"ne katıldı.

Ticaret Bakanı Muş, katıldığı imza töreninde, bugüne kadar farklı mevzuat yapılarıyla yürüttülen ihracat desteklerini yeni bir bakış açısıyla kurgulandığını aktardı.

HİZMET İHRACATI RAKAMLARI

Mehmet Muş, burada yaptığı temaslarda, "Hizmet ihracatımız, 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 62 oranında artış kaydederek 58 milyar dolara yaklaşmış ve hizmetler dengesi 26,7 milyar dolar fazla vererek cari açığa olumlu katkı sağlamıştır.

İLK 7 AYDA 42 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Bu yılın ilk 7 ayında da, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 66 oranında artış kaydederek 42 milyar dolara ulaşmıştır.

HEDEFİ AŞMASI BEKLENİYOR

Elde ettiğimiz bu ivmeyle hizmet ihracatında yılsonu hedefimiz olan 68,5 milyar doları aşmayı öngörüyoruz." açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...