Ehliyet alacaklar elinizi çabuk tutun! Büyük zamdan etkilenmemek için son tarih belli oldu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi, NTV,
- Güncelleme:
Ehliyet alacaklar elinizi çabuk tutun! Büyük zamdan etkilenmemek için son tarih belli oldu

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi, NTV,

Yeni yılda ehliyet maliyetleri katlanıyor! Yeniden değerleme oranlarının belli olmasıyla yapılacak zam belli oldu! Bunun yanı sıra sürücü kurslarına da zam geliyor! Hem harç hem de kurslara gelecek zamla ehliyet fiyatı 20 bin TL'yi aşacak. Zamdan etkilenmeden ehliyet almak için son tarih belli oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Tebliği, dün Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile yeniden değerleme oranının 2023 yılı için yüzde 58,46 olarak belirlendiği kaydedildi. Böylelikle gelecek yıl vergi, pasaport, harç ve cezalara gelecek zam da belli oldu. Bu kapsamda, gelecek yıl pasaport ücretlerine yüzde 58,46 oranında zam yapılacak.

EHLİYET ÜCRETİ 5 BİN TL'Yİ GEÇECEK

Buna göre 2024 yılı için tahmini harç ücretleri de belli oldu. En çok başvurulan B sınıfı ehliyetin ücretinin 5 bin lirayı geçmesi bekleniyor. Bir sürücü B sınıfı ehliyet almak isterse harç, değerli kağıt bedeli ve vakıf hizmet bedeli dahil 3 bin 258 lira harcamak zorunda. Rakamın 2024'te 5 bin 162 liraya çıkması bekleniyor.

A, A1, A2 ve F sınıfı ehliyet için toplamda Yeniden Değerleme Oranı kadar zam yapılırsa rakam 2 bin 525 liraya kadar çıkabilir.

SÜRÜCÜ KURSLARINA DA ZAM GELİYOR

Ehliyet için devlete ödenecek harçların zamlanmasının yanı sıra sürücü kurslarına da zam geliyor. Sürücü kurslarında 2024 yılı için geçerli zam oranının belirlenmesi için Taban Fiyat Tespit Komisyonu 27 Aralık'ta toplanıyor. Ankara'da işletmecilerin yüzde 100'lük artış talebi var. Zamdan etkilenmeden kayıt yaptırmak isteyenler için son tarih ise 10 Aralık.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Orta Anadolu Sürücü Kursu Federasyonu Başkanı Serdar Tepeöz, ehliyet fiyatlarının 20 bin TL'yi geçeceğini söyledi. Tepeöz, zammın gerekçesini ve tarifeye takılmak istemeyenler için son tarihi şu sözlerle açıkladı:

"Bu sene B sınıfı ehliyeti için kurs ücretini 7.060 TL'den 15 bin TL'ye çıkmasını bekliyoruz. Yüzde 60'lık yeniden değerlenme oranı eklendiğinde ehliyet almanın maliyeti 20 bin TL'yi geçecek. KDV 8'den 10'a çıktı. Akaryakıt giderleri, kira artışları, lastik fiyatları, sigorta ve kasko bedelleri yükseldi. Haliyle bu fiyaltarı yansıtmak zorunda kalıyoruz. Kurslarımızın tamamı neredeyse doldu. Ehliyet alacaklar zamlı fiyattan etkilenmemek için bir an evvel başvurmalı. 10 Aralık'a kadar 2023 fiyatlarından kayıt almaya devam edeceğiz."

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi, NTV,
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...