Emekli zam farkları resmi gazetede yayınladı mı? Emekli zam farkları ne zaman yatacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emekli zam farkları resmi gazetede yayınladı mı? Emekli zam farkları ne zaman yatacak?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan ek zamın ne zaman yatırılacağı konusu araştırılmaya devam ediyor. Zam oranı yüzde 49,25'e yükseltilmişti. SSK, Bağ-kur ve Emekli Sandığına bağlı olan vatandaşlar zamlı maaş farklarının ne zaman yatacağını merak ediyor. Emekli zam farkları resmi gazetede yayınladı mı? Emekli zam farkları ne zaman yatacak?

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında emekli olan vatandaşlar Resmi Gazete'de yayınlanacak kararı bekliyor. Emekli zammının yüzde 49,25'e yükseltilmesiyle emekli zam farklarının ne zaman yatırılacağı merak ediliyor. Geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamaları sonrası emekliye ek zammın ne zaman yatırılacağına ilişkin bilgi için gözler Resmi Gazeteye çevrildi. Emekli zam farkları resmi gazetede yayınladı mı? Emekli zam farkları ne zaman yatacak? İşte detaylar...

EMEKLİYE EK ZAM RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI MI?

Meclis Genel Kurulu'nda emekli ek zam artışının yüzde 49,25 olarak arttırılması kabul edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamasına göre emeklilere ek zam farkın Resmi Gazete'de yayılamdıktan 1 hafta sonra ödenmeye başlanacağını söyledi. Meclis'ten geçen yasal düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladıktan sonra Resmi Gazete'de yayımlanacak. 

EK ZAM SONRASI GÜNCEL EMEKLİ MAAŞLARI

Yapılan ek zamlarla birlikte emekli maaşlarına yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. En düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. Bununla beraber 7 bin 750 TL alan bir emekli 11.566 TL alacak. 

4A SSK EMEKLİ MAAŞ ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9, 7, 5, 3 ve 1olanlar sırasıyla ayın 17, 18, 19, 20 ve 21'inde emekli maaşlarını alacaklar.

Tahsis numarası son rakamı 8, 6, 4, 2 ve 0 olanlar sırasıyla ayın 22, 23, 24, 25 ve 26'sında emekli maaşlarını alacaklar. 

4B BAĞ-KUR EMEKLİ MAAŞ ÖDEME TARİHLERİ

Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde, 3 ve 1 olanlarsa ayın 26 sında emekli maaşlarını alacaklar. 

Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde, 2 ve 0 olanlar ise ayın 28'inde emekli maaşlarını alacaklar. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...