Emekliye ek zam Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Emekli maaş farkı ne zaman yatacak?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Emekliye ek zam Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Emekli maaş farkı ne zaman yatacak?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

SSK VE Bağkur emeklilerine ek zamlarla birlikte zam oranı yüzde 49.25 oldu. Bunun ardından zam oranının yürürlüğe gireceği tarih merak ediliyor. Emekliye ek zam Resmi Gazete'de yayımlandı mı? sorusunun cevabı araştırılıyor. Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen ek zam ödemeleri Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra başlayacak. Peki, Emekliye ek zam Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Emekli maaş farkı ne zaman yatacak? İşte detaylar...

SSK ve Bağkur emeklilerine eklenen yüzde 5 refah payıyla en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. Ek zamlarla birlikte ise zam oranı yüzde 49.25 oldu. Meclis Genel Kurulu'ndan geçen kararlar Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla uygulamaya konulacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan konuya ilişkin teklifin Meclis'te kanunlaştığın ve Resmi Gazete'de yayımlanmasından 1 hafta sonra ödenmeye başlanacağını söyledi. Emekliye ek zam Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Emekli maaş farkı ne zaman yatacak?Emekliye ek zam Resmi Gazete'de yayımlandı mı? Emekli maaş farkı ne zaman yatacak?

EMEKLİYE EK ZAM RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI MI?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'ndan geçen SSK ve Bağkur emekli maaşlarının 6 aylık artış oranının yüzde 49.25 olarak belirlendiği düzenleme kabul edilerek, kanunlaştı. Düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek ancak konuya ilişkin henüz Resmi Gazete'de karar yayınlanmadı. Çalışma Bakanı Işıkhan'ın açıklamasına göre, ek zam ödemelerinin karar Resmi Gazete'de yayınlandıktan bir hafta içerisinde emeklilerin hesaplarına yatırılacak. 

 

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...