Gazprom'dan kritik Türkiye açıklaması: İlk adım atıldı, parametreler iletildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gazprom'dan kritik Türkiye açıklaması: İlk adım atıldı, parametreler iletildi

Ekonomi Haberleri

Gazprom, Türkiye’ye Rus doğalgazı için bir dağıtım merkezi kurulmasıyla parametreler ve işleyiş prensiplerini içeren konsept belgesini ilettiğini duyurdu.

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Avrupa’ya doğalgaz aktarımında kullanılan 'Kuzey Akım 1 Boru Hattı' sabotajlar sonucu devre dışı kaldı. Bunun ardından Rusya Devlet Başkanı Vladamir Putin, enerji krizinin çözümü için Türkiye'yi adres gösterdi. Putin, Türkiye’de Avrupa için büyük bir doğalgaz merkezi kurulabileceğini söyledi. Türkiye’den de bu açıklamaya olumlu cevap geldi.

"BÖYLE BİR TUTUMU MEMNUNİYETLE KARŞILIYORUZ"

Bu yöndeki çalışmalar devam ederken Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, dün yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşılıklı yarar sağlayan çok yönlü iş birliğini geliştirme niyeti yönündeki açıklamalarına odaklandıklarını söyledi. Zaharova "Böyle yapıcı bir tutumu memnuniyetle karşılıyoruz. Kendi payımıza böyle ikili bir anlayışın uygulanmasını teşvik edeceğiz ve ortaya çıkması gereken sonuçları takip edeceğiz” dedi.

“PARAMETRELER TÜRKİYE’YE İLETİLDİ”

Öte yandan, Gazprom’un yıllık raporunda ''Gazprom, Ekim 2022’den beri Türk ortakları ile Türkiye’de bir gaz merkezi oluşturulması üstünde çalışmakta. Rusya tarafı, gaz merkezi oluşturulmasına ilişkin kendi konseptini, merkezin parametreleri ile işleyiş prensiplerini Türk tarafına iletmiştir'' ifadelerine yer verdi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...