Marmara'yı Karadeniz'e bağlayan Yüksek Hızlı tren mi açılacak? Kırıkkale-Çorum-Samsun Yüksek Hızlı tren açıldı mı?

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Marmara'yı Karadeniz'e bağlayan Yüksek Hızlı tren mi açılacak? Kırıkkale-Çorum-Samsun Yüksek Hızlı tren açıldı mı?

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yüksek hızlı tren ağı tüm Türkiye'de giderek yaygın hale geliyor. Özellikle Marmara'yı her bölgeye bağlayan bu ağda bu kez hangi hat açılacak? Peki Marmara'yı Karadeniz'e bağlayan Yüksek Hızlı tren mi açılacak? Kırıkkale-Çorum-Samsun Yüksek Hızlı tren açıldı mı?

Türkiye Yüksek Hızlı tren ağıyle neredeyse tüm ülkeleri geçme aşamasına geldi. En kalabalık bölge olan Marmara'dan diğer tüm bölgelere olan bağlantılara bir yenisi eklendi. Bunlardan biri de Marmara ve Karadeniz hattı olacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yeni açılacak ve proje aşamasına olan tüm Yüksek Hızlı tren ağlarını paylaştı. Türkiye'nin 100. yılından sonra 2030 yılını hedef gösteren Bakanlık o yıla kadar bölgeler arası ulaşım zamanını en aza indireceklerini hedef haline getirdiklerinin altını çizdi. 

KIRIKKALE-ÇORUM-SAMSUN YÜKSEK HIZLI TREN AÇILDI MI?

Kırıkkale'den başlayacak olan Yüksek Hızlı tren İstanbul Marmara ve metro hatlarıan entegre edilip ardından Kocaeli Eskişehir, Çorum ve Samsun'a kadar devam edecek. Bu Yüksek Hızlı Tren aktarımlarda diğer trenlerle entegre edilecek. Böylece kara trafiği en aza indirilirken ulaşım ise en hızlı noktada gerçekleştirilmesi hedef olacak. Genellikle Marmara'dan Karadeniz'e kara yolları kullanılır. Bu süreç özellikle tatillerde bayramlarda yüksek oranda bir sorun haline gelirken Yüksek Hızlı tren ağı ile bu durumun aşılacağı ön koşuldu. "Türkiye Yüzyılı" olarak adlandırılan yeni dönemin ilk 5 yılında 17 bin 11 kilometreye ulaştıracak projeleri tamamlamayı hedeflerken 2 bin 452 kilometrelik yeni hatlar için de yol haritasını belirlendi. 2025 yılında proje tamamlandıktan sonra çalışmalara başlanacağı düşünülüyor. 

Marmara'yı Karadeniz'e bağlayan Yüksek Hızlı tren mi açılacak? Kırıkkale-Çorum-Samsun Yüksek Hızlı tren açıldı mı?

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...