Okul servis ücretlerine indirim yolda: İBB'den velileri sevindirecek hamle geldi, gözler UKOME'da

Düzenleyen: / Kaynak: Dünya, Mynet,
- Güncelleme:
Okul servis ücretlerine indirim yolda: İBB'den velileri sevindirecek hamle geldi, gözler UKOME'da

Ekonomi Haberleri  / Dünya, Mynet,

Okulların açılmasına çok kısa bir süre kala İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) velileri sevindirecek hamle geldi. İBB, okul servis ücretlerini düşürecek yeni düzenlemesi UKOME toplantısında görüşülecek.

Milyonlarca öğrenci için yeni eğitim ve öğretim yılı başlıyor. 4 Eylül'de birinci sınıf, 11 Eylül'de ise geri kalan tüm öğrenciler için ders zili çalacak. Okulların açılmasına çok az bir süre kala İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) velileri sevindirecek hamle geldi. İBB, okul servis ücretlerini düşürecek yeni düzenlemesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında görüşülecek.

EK SERVİS ÜCRETLERİ İSTENİYOR

Mevcut servis taşımacılığında ücret kilometre üzerinden hesaplanıyor. Tarifede azami olarak belirtilen ücretlere ek ücret talep edilemiyor. Ancak standartlara ek olarak geziler, özel ferdi kaza sigortaları, koltuk sayısından az öğrenci taşınması, lüks sınıf ve yüksek modelli araç kullanılması ve özel ambulans anlaşması talepleri ek ücrete tabi olabiliyor.

STANDART TARİFE ZORUNLU OLACAK

UKOME'a sunulacak yeni teklif ile özel okullarda 'ek hizmet' adı altında tarifenin üzerinden istenilen ücretlerin önüne geçilecek. Yeni teklif ile servis şirketlerinin standart tarifeyi uygulaması zorunlu olacak. Böylelikle, ek hizmetler gerekçe gösterilerek velilerden istenilen fahiş fiyatların önüne geçilerek mağduriyetler önlenecek.

VELİ İSTEDİĞİ SERVİSİ SEÇEBİLECEK

UKOME’de görüşülecek öneriyle mevcutta kilometreye göre belirlenen ancak ek konfor hizmetleri nedeniyle farklı tarife uygulayanlardan, UKOME standartlarında da hizmet vermesi istenecek. UKOME tarafından belirlenen standardın üstünde hizmet veren servis taşımacısı, standart tarife için gelen talepleri de karşılamakla yükümlü olacak. Veliler dilediğini tercih edecek.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Dünya, Mynet,
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...