Şahap Kavcıoğlu BDDK Başkanlığına atandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Şahap Kavcıoğlu BDDK Başkanlığına atandı

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası’na Hafize Gaye Erkan’ın getirilmesinin ardından boşa çıkan Şahap Kavcıoğlu, BDDK Başkanlığına atandı.

Türkiye seçimlerin ardından siyasette olduğu gibi ekonomide de yeni bir döneme girdi.  Yakın zamanda yeni kabinesini tanıtan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığını deneyimli ekonomist Mehmet Şimşek’e emanet etti.

Kabinenin açıklanmasının ardından ekonomiyi ilgilendiren kritik kurumlara atamalar peş peşe geldi.

MERKEZ BANKASI ‘MÜTHİŞ TÜRK KIZI’NA EMANET

Merkez Bankası Başkanlığına dünya piyasalarında adı bilinen ve “Müthiş Türk kızı” olarak adlandırılan Hafize Gaye Erkan atandı.

KAVCIOĞLU BDDK’YA ATANDI

Erkan’ın TCMM’nin koltuğuna oturmasıyla birlikte boşa çıkan Şahap Kavcıoğlu da yine ekonomin kritik kurumlarından Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun başına getirildi.

Şahap Kavcıoğlu BDDK Başkanlığına atandı

ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR?

BDDK'ya atanan Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu, 23 Mayıs 1967'de Bayburt'ta doğdu. Baba adı Halit, anne adı Naime'dir.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi.

İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü Denetim Uzmanı olarak bitirdikten sonra, İngiltere Hastings College'ta İşletmecilik üzerine eğitim gördü.

Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.

KARİYERİ

Esbank TAŞ'de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Türkiye Halk Bankası AŞ'de İstanbul Bölge Koordinatörü olarak görev aldı.

Aynı bankada sırasıyla; Perakende Bankacılıktan, Esnaf-KOBİ Bankacılığından, Kredi Politikalarından, İnsan Kaynakları ve Organizasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfının Başkanlığını yürüttü.

GALATASARAY KONGRE ÜYESİ

Bayburt Üniversitesi Kalkındırma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Galatasaray Spor Kulübü Kongre Üyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Mezunlar Derneği Kurucu Üyesidir.

KİTAPLARI

'Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi' ve 'Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi' adlı yayımlanmış 2 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...