SGK'dan 'EYT toplantısı' haberlerine yalanlama

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
SGK'dan 'EYT toplantısı' haberlerine yalanlama

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı

Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren EYT yasasıyla yaklaşık 2 milyon kişi emekli oldu. Sonrasında gözler bu kez 'staj ve çıraklık mağdurlarına' çevrildi. Son günlerde mağdurlar için EYT toplantısı yapıldığı haberlerine SGK noktayı koydu. Kurumdan yapılan açıklamada bu gündemde herhangi bir toplantı yapılmadığı aktarıldı. 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası geçtiğimiz yıl yürürlüğe girmiş milyonlarca vatandaş emeklilik hakkına kavuşmuştu. Ancak 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanların yararlanabildiği düzenlemeden 1999 öncesi staj sigortası başlatılanlar ve çıraklar yararlanamadı. 

Staj ve çırak mağdurları son günlerde kendileri için EYT toplantısı yapıldığına dair haberlerle heyecanlanırken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) söz konusu iddialara noktayı koydu. 

SGK'DAN AÇIKLAMA 

Kurumdan yapılan yazılı açıklamada, "SGK'da Staj ve Çıraklık Mağdurları için EYT Toplantısı Yapıldı" başlıklı haberlere ilişkin açıklama yapılmasına gerek duyulduğu belirtildi.

'GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

Açıklamada, "Bazı basın yayın organları, sosyal medya hesapları ve internet sitelerinde yer alan 'SGK'da Staj ve Çıraklık Mağdurları için EYT Toplantısı Yapıldı' başlıklı haberler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumumuzda bu gündemle herhangi bir toplantı yapılmamıştır." ifadesine yer verildi.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...