Şırnak'ta petrol kuyusu açıldı! Günlük 35 bin varil üretilecek

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı - Haber Merkezi
- Güncelleme:
Şırnak'ta petrol kuyusu açıldı! Günlük 35 bin varil üretilecek

Ekonomi Haberleri  / Anadolu Ajansı - Haber Merkezi

Son yıllarda yer altı kaynaklarını arama çalışmalarına hız veren Türkiye, emeğinin karşılığını almaya başladı. Şırnak'ta yeni keşifler yapıldı. Hedef günlük 35 bin varil petrol...

Türkiye, enerjide dışa bağımlılığı sona erdirme konusunda hızlı adımlar atıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz aylarda Şırnak Gabar Dağı bölgesinde, günlük 100 bin varillik üretim kapasitesine sahip yeni bir petrol rezervi keşfedildiğini duyurmuştu. Bölgede çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) geçen ay yaptığı açıklamada Gabar'da günlük petrol üretiminin 25 bin varile ulaştığını duyurdu. Bugün bölgeden bir sevindiren haber daha geldi. 

Şırnak'ta petrol kuyusu açıldı! Günlük 35 bin varil üretilecek

 "ŞEHİT ESMA ÇEVİK 30 NO'LU PETROL ÜRETİM KUYUSU" AÇILDI

Şırnak Valisi Cevdet Atay, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut ve İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman ile birlikte Şehit Esma Çevik 30 No.lu Petrol Üretim Kuyusunun açılışını gerçekleştirdi. Şırnak Valiliği sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Vali Cevdet Atay, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut ve İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman ile Şehit Esma Çevik 30 No'lu Petrol Üretim Kuyusu'nun açılışını gerçekleştirdi.

Şırnak'ta petrol kuyusu açıldı! Günlük 35 bin varil üretilecek

HEDEF GÜNLÜK 35 BİN VARİL PETROL

Paylaşımda, "Bölgedeki 22. Petrol Üretim Kuyusu olan bu kuyumuz ile yıl sonuna kadar üretim hedefimiz olan günlük 35 bin varil üretmeye bir adım daha yaklaştık." ifadeleri kullanıldı.

BÖLGEDE FAALİYETE GEÇEN 22. KUYU OLDU

Söz konusu sahada toplam 30 petrol üretim kuyusu bulunduğu, Şehit Esma Çevik 30 No'lu Petrol Üretim Kuyusu'nun ise faaliyete geçen 22'nci kuyu olduğu öğrenildi.

12 Aralık 2022'de Gabar Dağı'nda 150 milyon varillik net petrol rezervine sahip saha keşfedildi. 2022'de karada yapılan en büyük 10 keşiften biri olan bu sahadaki rezervin yaklaşık 12 milyar dolar olduğu değerlendirildi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Anadolu Ajansı - Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...