İnşaat sektörü güçlü adımlarla büyüyor

İnşaat sektörü güçlü adımlarla büyüyor

EMLAK Haberleri

Yılın ilk yarısını %6,8'lik büyümeyle gerçekleştiren sektörün yılın ikinci yarısında da aynı veriyi yakalayacağı belirtiliyor.

Ülke ekonomisinin lokomotifi olarak nitelendirilen inşaat sektörü 2013 yılını da büyümesini sürdürerek tamamlıyor. Yalnızca son 40 gün içinde 10 yeni projenin lansmanı gerçekleşti, kentsel dönüşüm alanında önemli adımlar atıldı. Geçtiğimiz günlerde ikinci halka arzını tamamlayan Emlak Konut GYO, Türkiye tarihinin bankalar hariç en büyük halka arzı olarak tarihe geçti.Sektörün birçok önemli ismi yeni projelerini lanse ederken, teslimleri yapılan, son daireleri satışa sunulan konutlarla bir yıl daha başarıyla tamamlanıyor. Geçtiğimiz haftalarda lanse edilen projelerden öne çıkanlarını sizler için derledik.
--------------------------------------------
Baştan sona yenileriz…
Başkaları neler yapar bilmeyiz. Onları asla küçümsemiyoruz lakin, inşaat sektörü öyle bir sektör ki;
Geliri, gideri, karı, zararı, üreteni, tüketeni, yapanı, yıkanı, havası, masalı, arsası, parsası, haberi, mizahı, güleni, ağlayanı ile bambaşka bir sektör. nbsp;
Öyle ki; liderler ülkenin önüne bir vizyon getirdiklerinde, ilk önce inşaatçılar bakar ve kendilerine uygun taraflarını derhal sahiplenir, başarıyla uygulamaya geçirirler. İhlas Holding İnşaat Grubu gibi…
Bazı inşaatçılar, ülkenin önüne yol haritası koymayı başarır, hiç duymadığımız bir konuyu gündeme atar. Sayın Süleyman Çetinsaya gibi.
İstanbul'da doğalgazı ilk kullanan, sosyal, kültürel ve güvenlikli yaşam anlayışını uygulayan ilk büyük site İhlas Yuva Sitesi'dir.
750 dönümlük arsaya resmi imar gereği 4000 konut yapabilecek iken, 2200 konut yapan, bloklar arasında 150 metre mesafeler bırakan ilk proje İhlas Marmara Evleri'dir.
Kentsel dönüşümü 2006 yılında dillendirmeye başlayan ve "Kat mülkiyeti kanunu acilen değiştirilmelidir" çağrısını yapan, Türkiye'deki Kentsel Dönüşüm hamlesinin en büyük destekçisi Avrupa Konutları markasının sahibi Süleyman Çetinsaya'dır.
Bunun yanında kentsel dönüşümün gözbebeği İstanbul'da Gaziosmanpaşa Belediyesi ve başarılı belediye başkanı Sayın Dr. Erhan Erol öne çıktı.
Şimdi bu üç başarılı kurum Gaziosmanpaşa ilçesinde bir şekilde halkımıza hizmet ediyorlar. nbsp;
Gaziosmanpaşa'da yaklaşık bir milyon metrekarelik alanda, büyük bir dönüşüme imza atan İhlas Yapı bu yıl "Kentsel dönüşüm"deki en etkileyici çalışmayı yapacağını kamuoyu ile paylaştı.
Sayın Başkan ilçesine sahip çıkmasaydı, Sayın Süleyman Çetinsaya bu bölgede Avrupa Konutları markasıyla başarılı projelere imza atmasaydı, İhlas Yapı tüm birikimini ortaya koymasaydı, bölgeye kimse dönüp bakmazdı.
Sonuç: Sektör ve temsilcileri bu ülkenin en önemli omurgası olmayı başardılar.
Sağlıkla kalın…

NECMİ ÇİÇEKÇİ
necmi.cicekci@tg.com.tr / www.emlaktasondakika.com
-----------------------------------------------------------------------------


nbsp;İnşaat sektörü güçlü adımlarla büyüyor
Now Bomonti
Now Gayrimenkul'ün 22 Ekim'de lanse ettiği Now Bomonti projesi, 25 katta 230 üniteden oluşuyor. 60 metrekare ile 2 bin metrekare arasında değişen teraslı ofis ve konut seçeneklerini yer aldığı projenin 2015'in üçüncü çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor. Butik alışveriş alanlarına, restoran ve kafelere de sahip projede metrekare fiyatları 3.500 dolar ile 5 bin dolar arasında değişiyor.

nbsp;İnşaat sektörü güçlü adımlarla büyüyor
Westside İstanbul
Beylikdüzü'nün merakla beklenen projesi Westside İstanbul 12 Kasım'da lanse edildi. Yoğun ilginin geldiği projede daireler hızla sahiplerini buluyor. Proje, Şahinler Holding, Uzman İnşaat, Beyaz İnşaat, Mutlu İnşaat, Mes Turkuaz ve Mes İnşaat ortak girişimiyle hayat buluyor. 73.800 m2 arsa üzerinde konumlandırılan Westside İstanbul'da, çeşitli büyüklüklere sahip stüdyo, 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 3 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon daire tipleri yer alıyor. 120.000 TL'den başlayan fiyatlarla satışta olan projede teslimlerin ise 30 ile 36 ay sonra yapılacağı belirtiliyor.


nbsp;İnşaat sektörü güçlü adımlarla büyüyor
Metsan Nexus
Kartal'da 24 bin metrekare arsa üzerinde Metsan İnşaat tarafından inşasına başlanan Metsan Nexus'ta stüdyo ile 4+1 arasında çeşitli daire seçenekleri yer alıyor. 400 milyon TL'lik yatırımla hayata geçirilen Aralık 2015'te teslim edilecek projede fiyatlar 170 bin TL'den başlıyor. 1 Kasım'da lanse edilen projenin donatıları arasında açık havuz, basketbol sahası, fitness merkezi, hobi odası, çocuk oyun alanları, spor alanları gibi birçok sosyal aktivite alanı bulunuyor.

nbsp;İnşaat sektörü güçlü adımlarla büyüyor
West Wall Marina Evleri
1 Ekim'de düzenlenen basın toplantısında lanse edilen West Wall Marina Evleri, Beylikdüzü'nde denize nazır 64 villadan oluşuyor. 62.000 metrekare arsa üzerine inşa edilen ve en küçüğü 353 metrekareden oluşan 64 villanın yer aldığı West Wall Marina Vilları'nda 815 metrekareye kadar villa tipleri yer alıyor. Ayrıca tüm villaların kendilerine özel 500 ile 1.000 metrekare arasında müstakil kullanımlı bahçeleri bulunmakta. Batı Duvarı İnşaat'ın hayata geçirdiği projede villaların metrekare fiyatları ise 1.500 dolardan başlıyor.
nbsp;İnşaat sektörü güçlü adımlarla büyüyor
Bulvar İstanbul
Emlak Konut GYO ortaklığında Özülke – Özkar İnşaat tarafından Başakşehir'de inşasına başlanan Bulvar İstanbul 31 Ekim'de görücüye çıktı. 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire seçeneklerinin yer aldığı projede 1.500 konut bulunuyor. 30 ayda teslim edileceği belirten projede fiyatlar 247 bin 435 TL'den başlıyor.

nbsp;İnşaat sektörü güçlü adımlarla büyüyor
Bahçeşehir'in dev projesi nbsp;Vaditepe
KİPTAŞ'ın Bahçeşehir'de inşasına başladığı 4.000 konutluk Vaditepe projesi 23 Ekim'de düzenlenen lansman sonrasında satışa sunuldu. İlk günden itibaren yoğun ilgi gören projede şimdiden 1.470 dairenin satışı gerçekleşti. Son 15 yıl içinde planlı bir şekilde uydu kent olarak gelişen Bahçeşehir'in, göl manzarasına en hakim noktası üzerinde konumlandırılan Vaditepe, 1+1'den 5+2'ye kadar çeşitli tiplerde daireler yer alıyor. Alternatif ödeme planları sunulan Vaditepe'de daire fiyatları 250.400 TL'den başlıyor.

nbsp;İnşaat sektörü güçlü adımlarla büyüyor
Taksitler teslimde
Avrupa'nın En İyi Ofis Geliştirme Projesi ünvanına sahip Gürallar Lapis Han'da, kalan son 22 ofis için "%10 peşinatla taksitleri teslimde öde!" kampanyası başladı. Gürallar Yapı AŞ. imzasıyla Kartal'da yükselen Lapis Han'da, teslimden sonra başlayacak ödemelerle ofis yatırımcıları ister taksitlerini kira geliri ile karşılıyor, isterse kira ödemek yerine kendi ofislerinin taksitini ödeyebiliyor. 350 bin TL'den başlayan fiyatlarla son ofislerin satışının devam ettiği projede, açılış sonrası için kiralama talepleri de toplanmaya başladı.
Teslimler Mart 2014'te
Geçtiğimiz ay Avrupa Gayrimenkul Ödülleri tarafından Türkiye'nin ve Avrupa'nın en iyi ofis geliştirme projesi seçilen Gürallar Lapis Han, 14 ay gibi oldukça kısa bir sürede tamamlanarak Mart 2014'te teslim edilecek.
nbsp;İnşaat sektörü güçlü adımlarla büyüyor
Metrowin Tower'ın Ofisleri Satışta
Metropolist Yapı amp; Gayrimenkul ve Dumankaya Yapı Malzemeleri San. ortaklığı ile hayata geçirilen Metrowin Tower Projesi, konumu, ödeme avantajları ve proje özellikleri ile yatırımcısına kısa sürede kazanç sağlatmasının ardından şimdi de E-5' sıfır 79m2 ile 440m2 arasında değişen, tümü E-5 cepheli ve metro durağına 30 saniye yürüme mesafesinde 11 adet sınırlı sayıda mağazasını satışa çıkarttı. Fiyatları 1.580.000-TL'den başlayan mağazalara 6 ay ötelemeli ve %100 kredi kullanım olanakları ile sahip olunabiliyor.
2014 Ekim ayında teslim edilecek Metrowin Tower Projesi'nde ayrıca 10 yıla varan sürelerde kendini amorti eden , satışa yeni çıkan ofis katları da bulunmakta.



Ülke İstihdamının %7'sini İnşaat sektörü sırtlıyor

Türkiye'de toplam istihdamın %7'sini karşılayan inşaat sektörü, 2004 -2012 yılları arasında ortalama %7,8'lik büyüme gerçekleştirerek öne çıkıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...